Suomen golfkentät tutuiksi golfkesän aikana

Page author

kirjoittanut Hertz - 14 April 2023

Nauti kaikkien aistien golfkesästä kotimaassa. Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia golfkenttiä etelästä pohjoiseen. Suomen golfkentät tavoitat helposti ja vastuullisesti sähköautolla.

Suomen maakuntiin kätkeytyy kymmeniä erilaisia golfkenttiä, joista kaikki tarjoavat golffareille jotain erityistä. Suomen golfkentistä löytyy valinnanvaraa niin aloittelijoille kuin kokeneille golfkonkareille. 

Koe upeat golfkentät eri puolilla Suomea

Suomen suurimpiin kenttiin kuuluvassa Pickala Golfissa voit nauttia niin avarista peltomaisemista, kumpuilevista metsistä kuin raikkaasta merenrannasta. Pickala Golf sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, ja paikalla levittäytyy kolme erilaista 18 reiän kenttää. 

Pickalan Park tarjoaa haasteita kokeneille pelaajille; kenttä on yksi Suomen pisimpiä taaimmaiselta lyöntipaikalta mitattuna. Seaside-kenttä jakautuu kahteen yhdeksän reiän lenkkiin, ja vuonna 2004 valmistunut Forest-kenttä kiertää Pickalan lähes 200 hehtaarin aluetta sen reunoilla. Garden Par 3:lla voivat harjoitella myös aloittelijat. Vaikka kenttä näyttää helpolta, voi tulos yllättää myös kokeneen golffarin sekä haastaa erityisesti aloittelijan. 

Hämeenlinnassa sijaitseva 18 reiän Tawast Golf kiertelee Katumajärven maisemissa. Golfkentän keskellä seisoo klubirakennus, joka on restauroitu vanhasta tallista – ja se tarjoaa viihtyisät puitteet pelaajille. Tawast Golfin väylät ovat vaihtelevia, ja Katumajärvi lipuu peliin usealla väylällä lisäten haastavia avauksia. Tawast Golfin rangella voi käydä harjoittelemassa ennen peliä, ja golfin aloittaminen onnistuu myös Golffariksi päivässä -kurssilla. Paikan vahvuuteen kuuluu myös Toptracer range, jossa sekä ensikertalaiset että kilpapelaajat voivat treenata, kisata tai pelata tunnetuilla kentillä, kuten St. Andrewsissa taikka seurata lyöntidataa lyöntimonitoreista.

Suomen eteläisin kenttä Hangolf sijaitsee Täktomissa, noin seitsemän kilometrin päässä Hangon keskustasta. Hangolf tunnetaan kauniista metsämaisemista ja sen rauhallisesta ympäristöstä. 18 reiän golfkentän väylät 1–9 avautuvat metsämaisemissa ja väylät 10–18 ovat puistomaisemissa. Hangon golfkentällä on myös monipuolinen harjoitusalue harjoitusreikineen, putti- ja chippigriineineen, bunkkereineen ja etäisyyslippuineen.

Pohjois-Suomessa, Levitunturin ja Ounasjoen välisissä tunturimaisemissa avautuu upea, 18-reikäinen Levigolf. Yli 93 hehtaarin alueella levittäytyvä kenttä on vaihteleva ja mielenkiintoinen. Lisäksi kentän sisällä kimmeltävä Taalojärvi antaa lisähaastetta pelaamiseen.

Pohjoisessa pelatessa luonto on iso osa kokemusta; silloin tällöin kentällä saattaa käyskennellä poro, ja kesällä yötön yö mahdollista golflomasta nauttimisen kellon ympäri. 

Tahkon 18-reiän Old Course -golfkenttä on yksi Suomen kauneimpia ja pelaajaystävällisimpiä kenttiä. Kentän upeilta rantaväyliltä avautuvat näkymät Syvärinjärvelle ja laskettelurinteille. Ensimmäiset yhdeksän väylää pelataan vaihtelevissa metsä-, puisto- ja vesistömaisemissa. Seuraavat yhdeksän väylää tarjoavat suurempia korkeuseroja järvi- ja rinnemaisemineen. 

Vuonna 2008 valmistunut Tahko Lake & Forest -golfkenttä sijaitsee Syvärinjärven kupeessa levittäytyvällä Golden Resort -huvila-alueella. Lake & Forest -kentän väylät kaartelevat alueelle rakennettujen vesistöjen ja metsistön reunoilla, ja kentän korkeuserot, vesistöt sekä kapeammat väylät lisäävät peliin haastetta ja mielenkiintoa.

Ekologisesti Suomen golfkentille

Golf vie pelaajat kentille eri puolille Suomea, ja golfharrastajat ajavat vuodessa keskimääräistä autoilijaa enemmän. Golfloman voi toteuttaa vastuullisesti ja hiilijalanjälki huomioiden sähköautolla, ja golfkentät ovat ylipäätään mainioita  sähköautojen latauspaikkoja; jo lähes 40 prosentilla kentistä löytyy sähköauton latauspiste ja mahdollisuus ladata täys- tai hybridisähköautoja. 

Lisäksi moni kenttä tarjoaa jopa ilmaisen sähköauton latauksen, ja auto latautuu kätevästi – teitpä kentälle päiväreissun tai vietitpä paikalla esimerkiksi viikonlopun.

Huippugolftapahtumat kokoavat harrastajat ja ammattilaiset ympäri maan

Suomen kesän suurin golfjuhla toteutuu kesäkuun lopussa Pickalassa. Pickala Golfin Park-kentällä järjestetään 29.6–1.7. Ladies European Tour, jonka osakilpailuun osallistuu 126 pelaajaa – joukossa myös vahva suomalaisedustus. LET-kategorian lisäksi mukana on useita urallaan eteenpäin tavoittelevia suomalaispelaajia kutsukorttien mahdollistamana.

Naisten huippugolfista on mahdollista nauttia myös Tawast Golfissa pidetyissä naisten EM-kisoissa. Suomessa pelataan 9.–15.7. EM-tason golfia jo yhdennentoista kerran sitten vuoden 2009. EM-kisojen nykymuotoisessa joukkuekilpailussa on ensin 36 reiän lyöntipelikarsinta, jonka jälkeen joukkueet jaetaan sijoitusten perusteella lohkoihin. Lohkoissa joukkueiden paremmuus ratkaistaan reikäpelissä. 

Karsinnan 8 parasta joukkuetta pelaavat mestaruudesta, ja muut joukkueet sijoituksista 9–16. Tapahtuma vetää niin ammattilaisia kuin harrastajia eri seuroista toteuttamaan ikimuistoista golftapahtumaa. 

Suomen golfkentät tavoitat helposti Hertzin vuokra-autolla.