Tietoa asiakkaille koronavirukseen liittyen (Covid-19)

Mitä minun tulee ottaa huomioon, jos minun täytyy peruuttaa varaukseni?

Tuotteissamme on reilut peruutusehdot. Mikäli olet varannut ”maksa toimipisteessä” -tuotteen, voit peruuttaa sen veloituksetta. Mikäli olet varannut ”maksa etukäteen” -tuotteen, koskee sitä toistaiseksi seuraavat ehdot:

Varauksen peruutus: peruuta varauksesi saman kanavan kautta, josta sen alun perin teit.

Voimme auttaa sinua vain, jos olet tehnyt varauksesi osoitteesta hertz.fi tai Hertz Varauspalvelustamme puh. 0200 11 22 33. Jos olet tehnyt varauksesi kolmannen osapuolen kautta (esim. matkanjärjestäjä tai -välittäjä), sinun on oltava suoraan yhteydessä välittäjään.

Hertz Varauspalvelu palvelee normaalisti ma-pe klo 8-17.


Voinko vuokrata auton alueilta, joista Ulkoministeriö varoittaa?

Kyllä, kaikki vuokraustoimipisteemme näissä maissa ovat edelleen varattavissa, mutta maasta ja kaupungista riippuen joitain paikallisia rajoituksia saattaa ilmetä. Suosittelemme asiakkaita noudattamaan viranomaisten suosituksia matkustettaessa tiettyihin maihin.


Mitä Hertz konkreettisesti tekee koronaviruksen estämiseksi ja leviämisen vähentämiseksi?

Puhdistamme autot aina huolellisesti vuokrausten välillä. Nyt olemme vielä erikseen tehostaneet erityisesti autojen sisäpuhdistusta ja käytämme siihen desinfioivia aineita. 

Mikäli saamme tiedon siitä, että autoa on kuljettanut tai siinä on matkustanut henkilö, joka on tartunnan saanut, auto poistetaan käytöstä määräajaksi.

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme seuraamaan tilanteen kehittymistä WHO:n, THL:n ja Ulkoministeriön toimesta.