Barcelona – värikäs ja eloisa kaupunki kutsuu kylään

Page author

kirjoittanut Hertz - 25 maaliskuu 2019

Barcelonan värikäs ja taiteellinen tunnelma sekä korkealta taivaalta lämmittävä aurinko viehättävät matkailijoita vuodesta toiseen. Barcelona oli matkailijoille melko tuntematon teollisuuskaupunki aina 1990-luvun alkuun saakka, kunnes vuoden 1992 kesäolympialaiset muuttivat kaiken.

Olympialaisia varten Barcelonan merenranta muutettiin valtavaksi huvialueeksi, ja tämä Katalonian upea pääkaupunki sai ansaitsemaansa maailmanlaajuista julkisuutta. Barcelona on fantastinen yhdistelmä sykkivää kaupunkia ja rentoa rantaa.

Rannat houkuttelevat Barcelonaan

Rantakaupunkina Barcelona elää kiivainta matkailusesonkiaan kesällä, jolloin myös lämpömittarin lukemat kiipeävät usein jopa polttavan kuumiin lukemiin. Barcelonan asukkaiden ja myös vierailijoiden onneksi meri on lähellä vilvoittautumista varten. Keväisin ja syksyisin sää pysyttelee lämpimissä, mutta ei niin tukalissa lukemissa, ja monien mielestä kevät- ja syksysesonki ovatkin paras aika vierailla Barcelonassa. 

Talvisin Barcelonan sää viilenee ja muuttuu sateisemmaksi. Lämpömittari pysyttelee talvisinkin kuitenkin keskimäärin noin 10 asteessa, joten Barcelonassa pärjää ilman talvivaatteita talvellakin. Maailmankuulu arkkitehtuuri, runsas kulttuuritarjonta ja maukas espanjalainen ruoka tarjoavat elämyksiä myös talvisin.

Barcelonassa on yhteensä lähes 5 kilometriä hiekkarantoja. Perinteisen löhöilyn lisäksi Barcelonan rannat tarjoavat paljon harrastusmahdollisuuksia. Palveluihin kuuluvat laitevuokrauksien lisäksi muun muassa lentopallokentät, ulkokuntosalit, lasten leikkipaikat ja jopa rantakirjastot. Öisin lukuisat rantabaarit ovat suosittuja biletyspaikkoja.

Yli kilometrin mittainen Barceloneta Beach on paitsi Barcelonan isoin, myös suosituin ranta. Muita tunnettuja rantoja ovat esteettömäksi rakennettu Sant Sebastia, lapsiperheiden suosikki Nova Icaria sekä Mar Bella, josta löytyy oma alue nudisteille.  

Nauti kulttuurista ja ainutlaatuisesta arkkitehtuurista

Rantojen lisäksi Barcelonassa voi nauttia aidosta katalonialaisesta kulttuurista. Toinen toistaan hienommissa taidemuseoissa komeilevat Picasson, Dalín ja Mirón kaltaisten mestarien teokset. Kun yhtälöön lisätään vielä pääkatu La Ramblan nähtävyydet, espanjalaisen keittiön maittavat herkut sekä BorninGràcian ja L’Eixamplen houkuttelevat ostoskadut, tuloksena on kaupunkikohde, joka on pakko nähdä.Arkkitehtuuriltaan Barcelona on täysin omassa luokassaan: keskiaikaisen keskustan kapeat kujat ovat kuin sadusta. Erityisen tunnettu Barcelona on kuitenkin Antoni Gaudín modernistisista luomuksista. Jokaisen kaupungissa vierailevan on nähtävä Gaudín suunnittelemat, vaikuttavat UNESCO maailmanperintökohteet, joihin lukeutuvat Parc Güellin puisto, modernin arkkitehtuurin merkkiteos Casa Milà -talo, sekä edelleen keskeneräinen, maailmankuulu Sagrada Famílian basilikakirkko.


Vuokraa auto ja koe autenttinen Espanja

Vuokraamalla auton voi nauttia myös Barcelonan ulkopuolisesta Espanjasta. Viehättävät pikkukaupungit ja kalastajakylät, viiniseudut sekä maaseudun rauha tarjoavat Barcelonan sykkeestä eroavan Espanjan.

Espanjasta löytyy moottoriteitä yhteensä yli 14 000 kilometriä ja muita yleisiä teitä 160 000 kilometriä, joten maa on todellinen automatkailijan paratiisi. Valitse vuokra-auto tarpeen mukaan, jos liikut enemmän kaupungissa tai kapeiden kujien pikkukylissä, valitse pieni ja ketterä auto. Jos matkaasi sisältyy myös vuoristo-osuuksia tai paljon maatieajoa, valitse jykevämpi auto.

Espanjan liikenteen tahti on kiivaampi mitä Suomessa. Liikennesäännöt ovat erittäin samankaltaiset Suomen kanssa, mutta niitä ei noudateta yhtä orjallisesti. Kaupunkien keskustat myös ruuhkautuvat usein. Moottoriteiden käytöstä peritään maksu, joka on kuitenkin helppoa maksaa kolikoilla tai luottokortilla tietulliautomaattiin.

Barcelona ja sen lähialueet tarjoavat roppakaupalla espanjalaista tunnelmaa, upeaa arkkitehtuuria, silmiä hiveleviä maisemia ja maukasta ruokaa. Moni tähän värikkääseen kaupunkiin matkustava menettää sydämensä sille ikuisesti.

Vuokraamalla auton saat Barcelonan lomasta ja koko Espanjasta enemmän irti. Lisätietoa autonvuokrauksesta Espanjasta löydät täältä

Page author

Artikkelin on kirjoittanut Hertz

42 Postaukset