Muuttoauton vuokrauksen avulla voit välttää muuttostressin

Page author

kirjoittanut Hertz - 22 February 2018

Muutto on työläs ja usein myös stressaava tilanne, mutta usein myös innostava uusi alku. Jos sinulla ei ole varaa palkata muuttofirmaa, tai haluat muuten vain hoitaa muuton itse, tarvitset käyttöösi muuttoauton. Muuttokuorman siirtämistä varten onkin kätevää vuokrata pakettiauto. Erikokoiset muuttoautot löydät kätevästi Hertziltä.

Muuttoauton vuokraus helpottaa muuttostressiä, sillä tavaroiden kuljetus onnistuu sopivan kokoisen pakettiauton avulla jopa yhdellä reissulla. Muuttopäivää on mahdollista helpottaa myös suunnittelemalla muutto huolellisesti, ja tekemällä esitöitä ennen varsinaista muuttopäivää.

Muista varata muuttoautosi ajoissa. Suurin osa muutoista ajoittuu kuunvaihteeseen, joka on erityisen kiireistä aikaa autovuokraamossa.

Muista nämä vinkit muuttoauton kanssa:

1. Valitse sopivan kokoinen muuttoauto. Mittaa suurin esineesi (usein sänky tai sohva) ja varmista, että se mahtuu autoon. Isoon pakettiautoon mahtuu enemmän tavaraa kerralla, joten selviät muuttokuorman siirtelystä vähemmillä ajokerroilla ja säästät aikaa. Huomioi kuitenkin, että mitä isompi auto, sitä hankalampaa sen käsittely on ahtaissa tiloissa.

2. Nykyaikaisissa pakettiautoissa ajotuntuma on kevyt ja näkymä ikkunoista hyväsivuille ja eteen, joten ajamista isolla autolla ei tarvitse jännittää. Muista kuitenkin ajaa varovasti, etenkin jos ajat ahtaissa porttikongeissa, parkkihalleissa tai matalissa tiloissa. Jos ajat tai peruutat ahtaissa tiloissa, käytä apumiestä auton ulkopuolella näyttämään oikeaa ajolinjaa. Pakettiauton akseliväli on pitkä, minkä vuoksi sen kääntäminen vaatii huomattavasti enemmän tilaa kuin henkilöauton. Kulmat ja esteet on kierrettävä kaukaa ja mutkissa on muistettava tarpeeksi laaja ajolinja. Muista pitää nopeus maltillisena, jotta auto pysyy hyvin hallinnassasi.

3. Ennen kuin lähdet ajamaan, tutustu pakettiauton hallintalaitteisiin ja lisävarusteisiin. Mistä löytyy käsijarru? Miten tuulilasin pyyhkijät toimivat? Mistä löytyy peruutusvaihde? Säädä myös peilit ja penkki sopivaksi. Vuokraamon henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

4. Aloita muuttoauton pakkaaminen muuttoauton takaseinältä. Kiinnitä pyykkikone ja muut raskaat ja särkyvät esineet kiinnitysköysillä. Ruokapöytä ja muut pöydät kannattaa kuormata autoon pöytälevy alaspäin esimerkiksi vanhan räsymaton päälle. Jos mahdollista, irrota pöydistä jalat matkan ajaksi. Pakkaa pienet muuttolaatikot, jätesäkit, kassit ja mattorullat huonekalujen väleihin niin, että kuormasta tulee mahdollisimman tiivis. Näin tavarat eivät lentele autossa ympäriinsä.

5. Jäikö muutosta isoja roskia tai huonekaluja jotka eivät löytäneetkään paikkaansa? Älä palauta vuokrapakettiautoasi liian nopeasti, sillä pakun avulla kyyditset muuttoroskat ja turhat tavarat kaatopaikalle tai kierrätyskeskukseen. Saat muuttoauton vuokralle esimerkiksi koko viikonlopuksi varsin edullisesti.

Muista myös nämä muuttoniksit:

1. Parhaimpia laatikoita ovat muoviset muuttolaatikot, joita voit vuokrata tarvittavan määrän. Pahvilaatikot ovat kestävyydeltään heikompia kuin muovilaatikot, mutta kevyemmän tavaran pakkaamiseen sopivia. Tyynyt, peitot, viltit ja talvivaatteet kannattaa pakata jätesäkkeihin, sillä laatikossa ne vievät turhan paljon tilaa.

2. Jos mahdollista, aloita muuton valmistelu hyvissä ajoin käymällä läpi kodin tavarat ja paperikasat. Heitä turhat tavarat pois ja lahjoita tai myy kirpputorilla hyväkuntoiset tavarat, joita et itse enää käytä. Pakkaa viimeisenä ne tavarat, joita tarvitset vielä viime hetkillä ennen muuttoa.

3. Kun pakkaat tavaroitasi muuttolaatikoihin, pyri pakkaamaan samankaltaiset tavarat samaan laatikkoon. Näin voit uudessa asunnossa purkaa tavarat suoraan laatikosta kaappiin. Huomioi kuitenkin, ettet pakkaa laatikoista niin painavia, että niiden kantamisesta tulee vaikeaa. Esimerkiksi painavia astioita ja kirjoja on hyvä jakaa useampaan eri laatikkoon ja laittaa niiden mukaan kevyttä tavaraa kuten papereita ja valokuvia. Merkkaa laatikkojen sisältö, jotta löydät uudessa paikassa sopivat laatikot nopeasti.

4. Suojaa särkyvät tavarat, sijoita ne samaan laatikkoon ja merkkaa laatikko näkyvästi ”särkyvää”-tekstillä. Näin sinun ei tarvitse muuton aikana pelätä, että jokaisessa laatikossa olisi jotakin rikki menevää.

Kun vuokraat muuttoautoksesi Hertzin pakettiauton, saat käyttöösi nykyaikaisen, toimivan ja puhtaan auton. Hertziltä vuokrattavat pakettiautot ovat ajettavissa tavallisella henkilöautokortilla, eli B-ajokortilla. Valikoimasta löytyy pakuja moneen eri tarpeeseen aina kompaktista Ford Transit Connectista tilavampiin VW Transporteriin ja Ford Transitiin asti. Autot ovat kooltaan alkaen 3 m3 ja suurimmat vuokrapakut ovat kooltaan noin 12 m3.

Muuttojen lisäksi pakettiautolla siirtyy kätevästi muut isot kuormat ja esineet. Autoja löytyy monin eri lisävarustein ja tarvittaessa varustelemme ne asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kaikissa autoissa on vakiovarusteina vetokoukku, vanerointi ja sidontakoukut. Tarpeesi mukaan autoa voidaan lisävarustella esimerkiksi erilaisilla hyllyillä, kattotelineellä ja majakoilla.

Lyhytaikaiset varaukset saat edulliseen vuorokausihintaan. Nopean ja helpon varaamisen ohella saat osana sopimusta jokaiseen vuokrattavaan pakettiautoon täyden tiepalveluturvan sekä perusvakuutuksen.

Vuokrapakuja koskevat varaukset teet kätevimmin ja edullisimmin tästä.

Mikäli olet muuttoauton vuokraamisen ohella kiinnostunut pidempiaikaisesta pakettiauton vuokrauksesta, lue lisää ja lähetä meille tarjouspyyntö täällä.