Golfloma Suomessa – löydä parhaat golf-kentät golfmatkaa varten

Page author

kirjoittanut Hertz - 28 huhtikuu 2020

Suomen golf-kausi on valoisien päivien ansiosta pitkä. Kesällä golfailla voi jopa öisin, kun valoa ja lämpöä riittää vuorokauden ympäri.

Oma lähikenttä käy kuitenkin nopeasti tylsäksi, ja kun omalla kotikentällä on tullut puttailtua tarpeeksi, monet golfin harrastajat matkustavat ulkomaille etelän lämpöön pidemmälle golflomalle.

Suomesta löytyy monia laadukkaita golf-kenttiä, joiden ympäristössä voi majoittua ja joista löytyy miellyttävää tekemistä myös mahdolliselle muulle perheelle tai ystäväporukalle. Golfloman voi siis hyvin viettää myös Suomessa. 

Vuokra-auto vie golflomalle

Jos et omista autoa, mutta haluat kesän ajan vapauden liikkua autolla golfaamaan, ovat Hertz autonvuokraus tai Hertz MiniLeasing oiva ratkaisu.

Useimmat Suomen golfkentistä sijaitsevat alueilla, joihin ei ole suoria julkisen liikenteen yhteyksiä. Vuokra-auto onkin helppo tapa matkustaa golflomalle. Tilavaan vuokra-autoon mahtuu golfporukan lisäksi kaikkien tarvikkeet, jotka kulkevat turvallisesti ja ehjinä kentälle sekä takaisin kotiin. 

Suomen Golfliiton jäsenet saavat Hertziltä jopa 15 % alennusta lyhytaikaisesta 1-29 vuorokauden autonvuokrauksesta. Jos autolle on tarvetta pitemmäksi ajaksi, kokeile joustavaa ja helppoa leasing-autoratkaisua, Hertz MiniLeasingia. Minimivuokra-aika on vain 30 vuorokautta, jonka jälkeen voit palauttaa auton milloin vain.

Vietä ikimuistoinen golfloma Suomessa

Suomen golfkentät ovat hyvin hoidettuja ja erilaisia kenttiä löytyy niin aloittelijoille kuin useita vuosiakin golfia harrastaneille. Golfloma Suomessa kannattaa siis ehdottomasti kokea ainakin kerran kesässä.

Tässä 7 kohdetta, joissa voit viettää rentouttavan ja aktiivisen golfloman. Ehkä jo tulevalla kesälomalla voit yhdistää lomaasi muutaman päivän golfkentällä? Tai suunnittele kokonaan oma golfviikonloppusi tai vieläkin pidempi golfmatka.

Linna Golf, Vanajanlinna, Hämeenlinna

Linna Golf on korkealaatuinen resort-golfkenttä, joka sijaitsee Hämeenlinnassa, Vanajanlinnan mailla yli 100 hehtaarin alueella.

Linna Golf kuuluu ainoana suomalaisena golfkenttänä arvostettuun European Tour Destinations -ketjuun, ja Linna Golfin Resort on valittu useita kertoja Suomen parhaaksi Golflomakohteeksi sekä kotimaisissa että kansainvälisissä äänestyksissä.

Vanajanlinnan Linna Golf sopii hyvin golflomakohteeksi pariskunnalle, ja tarjolla onkin erityisiä lomapaketteja, jotka sisältävät kahden henkilön majoituksen aamiaisineen sekä kaksi green feetä Linna Golfin kentälle. Tarjolla on myös tilavia huoneistoja isommille seurueille.

Golfin lisäksi Vanajanlinnan alueella voi ulkoilla monipuolisesti ja hotellista löytyy myös kuntosali. Vanajanlinnan ravintola on tunnettu laadustaan, joten maittavaa ruokaa on myös tarjolla aina aamiaisesta illalliseen. 

Tahko Golf, Kuopion alue

Tahko Golf sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Kuopiosta, ja se on oiva paikka viettää pidempääkin golflomaa, tarjoaahan Tahkon alue runsaasti monenlaisia majoitusvaihtoehtoja.

Tahko Golfin kaksi golfkenttää, Old Course ja Lake & Forest Course ovat menestyneet useaan otteeseen Suomen kauneimpien golfkenttien valinnoissa. Nämä kaksi erillistä kenttäkokonaisuutta sijaitsevat 5 kilometrin päässä toisistaan, ja kummallakin kentällä on oma klubitalo ja klubiravintola. Tahkon kentät poikkeavat pelattavuudeltaan selvästi toisistaan, joten haastetta riittää kokeneellekin pelaajalle.

Tahkon alueelta löytyy paljon tekemistä ja palveluita koko perheelle tai isommallekin porukalle. Sisäaktiveettipuisto, keilahalli, ja lukuisat tapahtumat takaavat viihtymisen ja päivän päätteeksi voi rentoutua Tahko Spa -kylpylässä. 

Golf Saimaa, Imatran kylpylä

Jos haaveissa on yhdistetty kylpylä- & golfloma, Imatran kylpylä tarjoaa tähän oivat puitteet. Kylpylän lähellä sijaitsee Golf Saimaan täysimittainen, 18-reikäinen kenttä. Golf Saimaalta löytyy myös harjoittelukeskus, joka käsittää 6-reikäisen par 3 -kentän, 60-paikkaisen rangen sekä neljä lähipeliviheriötä.

Harjoittelukeskukseen ei vaadita green cardia tai golf-seuran jäsenyyttä, eli se on oiva paikka golfiin tutustumiseen ja opetteluun.

Imatran kylpylä tekee myös yhteistyötä Imatran teatterin kanssa, joten halutessaan lomaan voi yhdistää myös kulttuuria teatterikäynnin muodossa.

Kultaranta Resort, Naantali

Merellisessä Naantalissa sijaitsevan Kultaranta Resortin kentät ja väylät haastavat niin aloittelevan kuin kokeneenkin golfarin. Aurinkoisessa Naantalissa pelikausi on pitkä, ja kaunis saaristoluonto kruunaa pelikokemuksen.

Täysimittaisen pääkentän lisäksi golf-taitoja voi hioa par 2 ja par 3 -harjoitusalueilla sekä lähipelialueella. Klubirakennuksesta löytyy myös golfsimulaattori. 

Kultaranta Resortista on mahdollista varata kahden hengen golfloma, johon kuuluu majoitus, green fee sekä aamiainen. Naantali on myös oiva koko perheen lomakohde, ja golfin pelaamisen lisäksi Naantalissa voi käydä tervehtimässä muumeja Muumimaailmassa.

Vierumäki Golf, Vierumäki

Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jossa voi harrastaa kymmeniä urheilulajeja. Puitteet monipuoliselle aktiivilomalle on siis taattu.

Golfaajien iloksi Vierumäen alueella sijaitsee kaksi 18-reikäistä golfkenttää, Classic ja Cooke, sekä 9-reikäinen Coach-kenttä, joka sopii hyvin nuoremmille ja vasta harjoitteleville pelaajille.

Vierumäen uudempi Cooke-kenttä on yleisvaikutelmaltaan avara, mutta kentän lammet ja kummut vaativat hyvin suunniteltuja lyöntejä. Vanhempi Classic on kenttänä helpompi, perinteinen metsäkenttä.  

Hanko Golf

Suomen eteläisin golfkenttä, HanGolf löytyy Täktomista, 7 kilometrin päässä Hangon keskustasta. Väylät 1-9 sijoittuvat metsäiseen maisemaan, väylät 10-18 taas ovat puistomaisia. Klubitalosta löytyy Caddiemaster, kahvila, kauppa, pukuhuoneet sekä iso terassi.

Hanko on yksi Suomen idyllisimpiä kesäkaupunkeja, ja golflomaan onkin helppo yhdistää vaikka vesiaktiviteetteja ja perinteisiä kaupunkiloman elementtejä. Hangossa on yhteensä kahdeksan uimarantaa, joten myös rentoutuminen rantahietikolla onnistuu.

Hangossa yöpyessä kannattaa valita jokin tunnelmaltaan uniikki yöpymiskohde kuten pitsihuvila tai kaunis putiikkihotelli.

Nordcenter Golf & Country Club, Raasepori

Raaseporissa sijaitseva Åminnen kartanomiljöö toimii kotina kahdelle Suomen parhaimmistoon kuuluvalle golfkentälle. Nordcenterin Fream-kentän tunnusmerkki on vaihteleva maasto korkeuseroineen. Puistomainen Benz-kenttä taas sijaitsee Freamia tasaisemmalla alueella puistomaisessa maisemassa.

Alueelta löytyy myös viehättävä B&B majatalo sekä tasokas ravintola. Nordcenter Golf & Country Club tarjoaakin täydelliset puitteet minilomalle. Nordcenterissä lomaillessa kannattaa ehdottomasti vierailla myös Fiskarsin Ruukissa, sillä se sijaitsee vain 7 minuutin automatkan päässä Nordcenteristä.