Golfpisteen kenttärankingissa 2024 menestyneet golfkentät tutuiksi Hertzin kanssa

Page author

kirjoittanut Hertz - 30 April 2024

Golf on monille suomalaisille rakas harrastus, ja Suomesta löytyy useita upeita golfkenttiä, jotka houkuttelevat pelaajia ympäri maata ja kauempaakin. Golfpiste muodostaa vuosittain ympäri Suomea kerättävien golfharrastajien antamien arvioiden perusteella kenttärankingin, joka pisteyttää ja laittaa järjestykseen Suomen parhaimmat golfkentät.

Tässä artikkelissa tutustumme Golfpisteen vuoden 2024 kenttärankingin kärkipäähän sijoittuneisiin kenttiin ja kerromme, miten voit helposti kiertää näitä upeita golfkenttiä Hertzin vuokra-autolla. Vuoden 2024 ranking-listalla kymmenen parhaan joukkoon ylsivät seuraavat kentät.

1. Slottsbanan – Ålands Golfklubb, Ahvenanmaa, Maarianhamina

Ålands Golfklubb sijaitsee kauniilla Ahvenanmaalla, Maarianhaminan kaupungissa. Edellisvuoden kolmonen on nyt kenttäranking-ykkönen. Erityisen korkeat pisteet kenttä saa esteettisyydestä. Samoin kentän desing, reititys ja pelattavuus ovat arvosteluiden mukaan huippuluokkaa. Myös kentän kunto ja viimeistely ovat golfareiden mieleen. Tämän lisäksi Slottsbananin ilmapiiriä ja viihtyvyyttä, klubitaloa, ravintolaa ja muita palveluita on kehuttu.

Kuva: Tomi Natri

Slottsbanan-kenttä tarjoaa upean golfelämyksen historiallisessa ympäristössä. Kenttä on tunnettu haastavista väylistään ja kauniista merimaisemistaan. Golfklubi tarjoaa myös monipuolista golfvalmennusta kaiken tasoisille pelaajille.

Kuva: Tomi Natri

2. Fream – Nordcenter Golf & Country Club, Raasepori

Nordcenter Golf & Country Club sijaitsee Raaseporissa, meren rannalla. Nordcenterin Fream-kenttä tarjoaa pelaajilleen haasteita ja elämyksiä Slottsbananin tapaan upeassa merimaisemassa. Kenttä sai toiseksi eniten ranking-pisteitä myös vuonna 2023. Kaikista korkeimmalle kentällä vierailleet golffarit arvostavat esteettisyyden, kentän kunnon sekä viimeistelyn. Kenttä on suunniteltu huolellisesti tarjoamaan vaihtelevia pelikokemuksia.

Klubitalon ravintolassa, joka on saanut kaikista Suomen golfklubien ravintoloista korkeimmat pisteet, voi nauttia herkullisia aterioita pelipäivän päätteeksi. Saa siellä toki käydä herkuttelemassa jo ennen kierrosta – tai vaikkei pelaisi lainkaan.

3. Tahko Old Course, Nilsiä

Tahkon kauneudestaan tunnettu 18-väyläinen Old Course sijaitsee Nilsiässä, Pohjois-Savossa. Tahko Old Course on legendaarinen golfkenttä, joka hurmaa pelaajansa upeilla näkymillä ja vaativilla väylillä. Kävijäystävällisyydestään kiitetty kenttä tarjoaa monipuolisia pelikokemuksia kaiken tasoisille golffareille. Old Coursen kenttämestari antaa mielellään vinkkejä svingin hiomiseen ja pelistrategian kehittämiseen.

Tahko Old Coursen golfklubilla pääsee levähtämään jo yhdeksän väylän – etuysin – jälkeen. Myös hieman ensimmäistä ratapuolikasta enemmän korkeuseroja sisältävän takaysin jälkeen, kun kierros on kokonaisuudessaan kierretty, päästään taas klubitalolle, siellä sijaitsevaan ravintolaan ja vaikka saunaan saakka rentoutumaan. Vieraspelaajatkin radasta kovasti tykkäävät – eivätkä vähiten siksi, että kaikki kaukana kotoa olevan golffarin kaipaamat golfiin liittyvät palvelut löytyvät vain kivenheiton päästä kentästä.

4. Benz – Nordcenter Golf & Country Club, Raasepori

Nordcenter Golf & Country Clubin Benz-kenttä sijaitsee Freamin tapaan merellisessä Raaseporissa. Esteettisesti viehättävän kentän kunnon ja viimeistelyn ohella kentän suunnittelua, reititystä ja sitä kautta luonnollisesti myös pelattavuutta kiitetään erityisesti. Kuten Freaminkin kohdalla jo todettu, Nordcenter Golf & Country Clubin ravintola on saanut Suomen kaikista golfklubeista parhaat pisteet vuonna 2024. Myös kentän klubitalo on saanut hyvin korkeat pisteet valtakunnallisessa vertailussa.

Nordcenterin Benz-kenttä tarjoaa pelaajilleen upean golfkokemuksen vehreässä luonnossa. Kenttä on tunnettu tasaisen hyvästä kunnostaan ja monipuolisista pelimahdollisuuksistaan. Myös Benz-kentän pelaajilleen tarjoamat harjoitusmahdollisuudet ovat kattavat; kentän yhteydessä sijaitsee useita harjoitusalueita, kuten driving range ja putting green, joilla pelaajat voivat hioa lyöntitekniikkaansa ennen kierrosta tai kierroksen jälkeen.

5. Viipurin Golf, Etelä-Saimaa, Lappeenranta

Viipurin Golf sijaitsee Etelä-Saimaalla, Lappeenrannassa, tarkemmin Tuosan saarella. Etelä-Saimaa-kenttä tarjoaa pelaajilleen ainutlaatuisen golfkokemuksen kauniissa järvimaisemissa. Kenttä on arvioitu kauneudessaan toiselle sijalle koko Suomen kenttien joukossa, heti Ålands Golfklubbin jälkeen. Pelikierrosta värittävät järvi- ja metsämaisemien ohella maaston korkeuserot sekä Salpalinjan paikoin esiin puskevat, väyliä reunustavat rakenteet. Reunustavatpa joitain kentän väyliä myös Natura-alueet.

Kenttä on suunniteltu huolellisesti tarjoamaan haasteita ja nautintoa kaiken tasoisille pelaajille, joten golfseurueen mahdollisten tasoerojen ei suinkaan tarvitse muodostua ongelmaksi. Erikoisuutena mainittakoon saarella asustavat ketut, jotka toisinaan käyvät repolaismaiseen tapaansa kähveltämässä golfpalloja omiin tarpeisiinsa, jotka ovat meille ihmisille suurelta osin tuntemattomia.

6. Vanajanlinna Golf & Country Club, Hämeenlinna

Vanajanlinna Golf & Country Club sijaitsee Hämeenlinnassa, Vanajanlinnan kartanon ympäristössä. Linna Golfin kenttä tarjoaa pelaajilleen upean golfelämyksen historiallisessa ympäristössä. Kenttä on tunnettu haastavista väylistään ja kauniista maisemistaan. Onpa se joissain äänestyksissä valittu Suomen parhaaksi kentäksikin. Linna Golf on tällä hetkellä maamme ainoa European Tour Courses -golfkenttä, mikä kertoo kansainvälisestä arvostuksesta ja kentän monella mittarilla korkeasta laadusta.

Vanajanlinnan sadan hehtaarin suuruinen pihapiiri, jolle kenttä on rakennettu, mahdollistaa nautinnollisen pelaamisen kannalta riittävän väljyyden sekä huippuluokan visuaalisuuden tilan tuomien maisemointimahdollisuuksien kautta. Klubitalon ja oheispalvelujen osalta kenttä on arvostettu vuonna 2024 koko Suomen parhaaksi. Vuoden 2023 kenttärankingissa kenttä oli kaikkien arvioitavien osa-alueiden saamista pisteistä muodostuvien kokonaispisteiden osalta sijalla 1. Laskua edellisvuodesta tuli siis 5 sijaa.

7. Virpiniemi Golf, Oulu

Virpiniemi Golf sijaitsee Oulun lähellä, Pohjanlahden rannalla. Kentän parasta antia ovat pelaajien mukaan esteettiset tekijät sekä kentän huolellinen viimeistely. Myös hyvää pelattavuutta sekä kentän klubitaloa oheispalveluineen kiitellään. Virpiniemi Golf tarjoaa pelaajilleen monipuolisen golfkokemuksen merellisessä ympäristössä.

Kenttä sopii hyvin kaiken tasoisille pelaajille ja tarjoaa todella upeat maisemat. Etuysi eli ensimmäiset yhdeksän reikää ovat kumpuilevassa maastossa, kun taas takaysi koostuu rantaväylistä. Nimet etu- ja takaysille ovat kuvaavia: Harju ja Meri. Ratojen monipuolisuus ja yksityiskohdat ihastuttavat kokeneempaakin kävijää. Golfpisteen kenttärankingissa Virpiniemi Golf on noussut peräti yhdeksän sijaa edellisvuodesta.

8. South East – Kytäjä Golf, Hyvinkää

Kytäjä Golf sijaitsee Hyvinkäällä, Etelä-Suomessa. Kytäjä Golfin South East -kenttä tarjoaa pelaajilleen upean golfkokemuksen metsäisessä ympäristössä. Kenttä on suunniteltu tarjoamaan haastetta ja nautintoa kaiken tasoisille pelaajille. Erityisen korkealle vieraspelaajat ja muut arvioijat arvostavat kentän onnistuneen suunnittelun ja pelattavuuden. Myös visuaalinen puoli saa kiitosta.

Kuva: Juha Hakulinen

South East on kenttänä onnistunut osoitus amerikkalaisesta kenttäarkkitehtuurista. Leveät väylät ja voimakkaat muotoilut parantavat kentän pelattavuutta ja visuaalisuutta. Kytäjärven toisella puolen siintää Kytäjän kartano, ja Rytkön leirikeskus sijaitsee rannassa aivan kentän laidalla. Kentälle hurauttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta noin puolessa tunnissa.

9. Santa Claus Golf – Ounasvaara Golf Park, Rovaniemi

Santa Claus Golf sijaitsee Ounasvaaran kupeessa Napapiirin tuntumassa, vain muutaman minuutin matkan päässä Rovaniemen keskustasta. Santa Claus Golfin kenttä tarjoaa pelaajilleen ainutlaatuisen golfelämyksen Lapin luonnossa. Kentälle pääsee pelaamaan golfia myös talviaikaan.

Santa Claus Golfin kenttä on tunnettu lappilaismaisemien värittämästä esteettisyydestään sekä ystävällisestä ilmapiiristään. Viehättäviä väyliä kentällä riittää. Palvelun tason kenttää tänä vuonna Golfpisteen kenttärankingia varten arvioimassa olleet pelaajat arvioivat erittäin hyväksi. Myös kentän hinta-laatusuhde kuuluu äänensä antaneiden mukaan Suomen parhaimmistoon.

Moni kokee kentän pelaamisen rauhoittavana elämyksenä. Kentän pidetyllä taukokioskilla pääsee nauttimaan energiapitoisista paikallisista herkuista, kuten pororyynimakkaroista sekä eri tavoin täytetyistä lätyistä. Ihkaoikean poron saattaa tavata myös kentältä tai kentän tuntumasta.  Porot saattavat laskeutua vilvoittelemaan bunkkerien viileään hiekkaan vatsansa laskien – samaan tapaan kuin joillain poroilla tapana toimia myös Rovaniemen hiekkarannoilla.

10. Kartano Golf, Joroinen

Kartano Golf (myös ”Kartanogolf”) sijaitsee Joroisissa, Etelä-Savossa. Kartano Golfin kenttä tarjoaa pelaajilleen rauhallisen ja kauniin golfkokemuksen järvimaisemassa. Vesi onkin elementtinä vahvasti läsnä kentän suunnittelussa. Kenttä on suunniteltu tarjoamaan monipuolisia pelimahdollisuuksia ja rentoa ilmapiiriä. Vaikeimmat kolme väylää, väylät 11–13, ovat poikkeuksellisesti peräkkäin. Kentän hinta-laatusuhdetta pidetään erittäin hyvänä ja erityistä kiitosta kenttä saa palvelun korkeasta tasosta.

Kartano Golfin klubitalo ja oheispalvelut ovat viihtyisät ja tarjoavat pelaajille mukavan taukopaikan golfin lomassa. Klubitalolta löytyy ravintola, jossa voit nauttia virkistäviä juomia ja maistuvia ruokia pelipäivän päätteeksi. Lisäksi Kartano Golfin alueella järjestetään erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, jotka tuovat iloa ja jännitystä golfkentän elämään.

Kaiken kaikkiaan Kartano Golf tarjoaa pelaajilleen unohtumattoman golfelämyksen kauniissa ympäristössä. Kenttä on suosittu niin paikallisten pelaajien kuin vieraspelaajien keskuudessa, ja se houkuttelee golffareita nauttimaan luonnonkauniista maisemista ja laadukkaasta pelistä leppoisan tunnelman äärellä Etelä-Savon sydämessä.

Suunnittele oma golfreissusi ja varaa sopiva vuokra-auto käyttöösi

Golfreissu taittuu parhaiten tarkoitukseen hyvin sopivalla autolla. Hertzin vuokra-autolla pääset kätevästi kiertämään Suomen parhaita golfkenttiä. Voit suunnitella golfmatkasi juuri oman aikataulusi mukaan, valita itseäsi kiinnostavat kentät ja nauttia matkastasi täysin siemauksin.

Golfpisteen kenttäranking tarjoaa arvokasta tietoa Suomen parhaista golfkentistä pelattavaksi valittavia kenttiä koskevan päätöksenteon tueksi, ja tarpeitasi vastaava Hertzin vuokra-auto mahdollistaa helpon sekä joustavan matkanteon näiden upeiden kenttien välillä. Olitpa sitten kokenut konkari tai vasta hiljattain golfin parissa aloittanut, lähde rohkeasti tutustumaan Suomen golfkenttien parhaimmistoon, varaa Hertzin vuokra-auto käyttöösi ja nauti unohtumattomasta golfmatkasta!

Voit esimerkiksi pääkaupunkiseudulta matkaan lähtiessäsi suunnata ensin Lappeenrantaan, josta jatkat matkaasi Joroisiin. Joroisista pääset melko nopeasti Pohjois-Savon puolella sijaitsevalle Nilsiän Tahko Old Course -radalle. Savosta käsin voi hyvin levänneenä tehdä hieman pidemmän taipaleen Rovaniemelle, josta voi lähteä laskemaan etelämmäs ja pelata seuraavaksi Virpiniemen radan Oulussa, jonka jälkeen matkaa voi jatkaa hyvin levänneenä kohti Raaseporin ratoja kohden. Jos tilanne sallii, eikä matkaväsymys vielä paina, voi Raaseporin golfrupeaman jälkeen suunnata kohti Ahvenanmaata ja palata sieltä Hämeenlinnan ja Hyvinkään kautta lähtöpisteeseen kaikki Golfpisteen kenttärankingin top-10-kentät kiertäneenä.

Aikaa esimerkin golfreissua varten olisi hyvä varata noin kahdesta kolmeen viikkoa. Jos peli-intoa riittää päivittäin tai lähes päivittäin, eikä tiivis tahti haittaa, lyhyemmässäkin ajassa voi toki kiertueesta suoriutua. Muistathan, että matkasuunnitelmasta saa poiketa, kenttiä saa jättää väliin ja pelattavia kenttiä saa matkan varrelle lisätä vapaasti. Niitä nimittäin riittää myös kenttärankingin top-10-listan ulkopuolelta.