Helsingin koirapuistot lumoavat viihtyisyydellään

Page author

kirjoittanut Hertz - 19 elokuu 2021

Pääkaupunkiseudulle kätkeytyy useita koirapuistoja, joista voivat nauttia niin koiranomistajat kuin karvaiset ystävät. Viihtyisimmät koirapuistot yhdistävät niin metsämaisemia, temppupaikkoja kuin merenrantaakin.

Rajasaaren koirapuisto ja koirien uimaranta – Helsingin koirapuistot

Yksi Helsingin suosituimmista ja tunnetuimmista koirapuistoista löytyy Rajasaaren siimeksestä, josta löytyy myös koirien uimaranta. Suuressa saaressa samoillessa ei välttämättä edes huomaa olevansa koirapuistossa, Rajasaari on viihtyisä ulkoilualue myös koiranomistajille tai eläinten ystäville. Puisto jakautuu kahteen osaan; puiston merellisellä puolella koirat voivat nauttia rantahietikolla (koirien uimaranta) tai kallioilla temmellyksestä ja toisella puolella metsämaisemista. Rajasaaren koirapuistossa ei ole erillistä aluetta pienille koirille, joten omistajien kannattaa olla valppaana.

Pitkäkosken koirapuisto – Helsingin koirapuistot

Pitkäkosken koirapuisto on Rajasaaren ohella Helsingin suurimpia koirapuistoja. Metsäisellä alueella Helsingin ja Vantaan rajalla levittäytyvässä puistossa on pienille ja suurille koirille omat alueensa. Puiston sisällä, niittyjen, puiden ja ojien lomassa kiemurtelee lenkkipolku. Koiranomistajat kiittelevät puiston virikkeitä, penkkejä ja roskiksia, jotka helpottavat koirien kanssa liikkumista.

Lauttasaaren koirapuistot: Veijarinvuoren ja Ruukinlahden koirapuistot – Helsingin koirapuistot

Helsingin Lauttasaaressa sijaitsee useita koirapuistoja, ja uusi on rakenteilla. Alueen suosituimpia koirapuistoja on Veijarinvuoren koirapuisto. Lauttasaaren eteläkärjessä sijaitsevassa Veijarinvuoren koirapuistossa koirat pääsevät nauttimaan uinnista, mutta omistajien kannattaa huomioida, että raja-aidat eivät jatku aivan mereen saakka – koirilla on siis mahdollisuus livahtaa puistosta omille teilleen. Ruukinlahteen on rakenteilla uusi koirapuisto, jossa on erilliset aitaukset suurille ja pienille koirille, ja alueen maisema-arkkitehti lupaa vihreää ja maastoltaan vaihtelevaa koirapuistoa.

Tervasaaren koirapuisto – Helsingin koirapuistot

Helsingin kantakaupungin kupeessa Kruununhaassa sijaitsee Tervasaaren koirapuisto. Tervasaaressa koirat voivat nauttia vaihtelevasta maastosta, kuten hiekkaisesta merenrannasta, metsiköstä ja nurmialueesta. Isoille ja pienille koirille on omat alueensa, ja koska kyseessä on saari, voivat karvaiset ystävät nauttia myös uimisesta. Tervasaaren uimaranta on aivan koirapuiston kupeessa, joten koko perhe voi myös pulahtaa mereen saarivisiitillä.

Siltamäen koirapuisto – Helsingin koirapuistot

Siltamäen liikuntapuistosta löytyy oma alueensa myös koirakavereille. Siltamäen koirapuisto levittäytyy hiekka- ja nurmialueella, jota reunustavat puut ja pensaat. Pienille ja suurille koirille on omat aitauksensa, puistoa ympäröivät korkeat aidat ja paikalla on myös juomakuppeja, talutinkoukkuja ja lapioita koirien jätöksiä varten. Puisto sijaitsee vehreällä alueella, virtaavien koskien kupeessa; alueella nauttivat mieluusti sekä koirat että omistajat.

Uutelan koirapuisto – Helsingin koirapuistot

Vuosaaressa sijaitseva Uutelan koirapuisto on Itä-Helsingin suurin koirapuisto. Nurmikkoisessa koirapuistossa on virikkeitä korille ja penkkejä omistajille levähtää. Erikokoisille koirille ei ole omaa aitaustaan, joten arkaa tai pelokasta koiraa ei Uutelaan kannata viedä. Uutelan koirapuiston käyttäjät kiittelevät hyvää puhtaanapitoa, sadekatosta ja välineitä koirien jälkien siivoukseen.

Soukan koirapuisto – Espoon koirapuistot

Espoon suurimpia koirapuistoja on Soukan koirapuisto, joka levittäytyy polveilevassa ja osittain kallioisessa metsämaastossa. Pienille ja suurille koirille on omat aitauksensa, joissa on sisääntuloaulat. Vaihteleva maasto ja tilava puisto tarjoavat virikkeitä koirille – puisto uusittiin vuonna 2019 ja on nyt entistä ehompi.