Ihana Kahvila ja muut ihanat Helsingin kahvilat

Page author

kirjoittanut Hertz - 15 lokakuu 2019

Suomalaiset juovat eniten kahvia koko maailmassa, lähes 10 kiloa henkilöä kohden joka vuosi. Suurin osa kahvista nautitaan edelleen kotona ja työpaikoilla, mutta myös suomalainen kahvilakulttuuri on noussut kukoistukseen parina viime vuosikymmenenä.

Hyvää kahvia, aamiaista, makeita ja suolaisia herkkuja sekä uniikkeja sisustuksia - ihania ja tunnelmallisia kahviloita löytyy ympäri Suomea.  

Esittelemme nyt suosikkikahvilamme Helsingistä. Listalta löytyy jo kymmeniä vuosia palvelleita klassikkokahviloita, kuin myös uudempia ja erikoisempia kahviloita.

Cafe Regatta - korvapuusteja ja kahvia meren rannalla

Cafe Regatta toimii kotina monien mielestä Helsingin parhaille korvapuusteille. Jo kulttimaineeseen nousseiden korvapuustien lisäksi Regatta hurmaa viihtyisällä miljööllään aivan meren rannalla.

Herttainen punainen mökki saa lisätilaa isosta terassista, jolla kesäisin paistatellaan auringossa ja jonka avotulella talvisin paistetaan makkaraa.

Merenrantakahvila Cafe Regatta on suosiossa myös turistien ja vierailijoiden keskuudessa, onhan kahvila auki vuoden jokaisena päivänä. 

Merikannontie 8

Green Hippo Café - vihreiden arvojen kahvila

Green Hippo Cafén toiminta rakentuu neljän pilarin varaan: terveellinen ja kohtuuhintainen ruoka, viihtyisä miljöö ja vihreät arvot. Kahvilan tarjontaa mietittäessä onkin otettu huomioon myös eri raaka-aineiden ympäristövaikutukset.

Olohuonemainen Green Hippo Café on auki aamuaikaisesta iltamyöhään, ja kahvilatuotteiden lisäksi tarjolla on myös ruokaisempia annoksia.

Punavuorenkatu 2

Paulig Kulma - klassikkokahvia ja moderneja herkkuja

Paulig Kulma sijaitsee Helsingin ytimessä Kluuvin kauppakeskuksessa kahdessa kerroksessa.

Erityisen suosituiksi hyvän kahvin lisäksi ovat nousseet Pauligin Kulmassa tarjoiltavat raakakakut, raakasuklaat ja superfood-pirtelöt. Kahvilan yhteydessä toimii myös pieni puoti, josta voi ostaa mukaan kahvia ja kahvinvalmistusvälineitä.

Kauppakeskus Kluuvi, Aleksanterinkatu 9


Roots - vegaanikahvila + joogastudio

Roots on vegaaniruokaa ja raakakakkuja tarjoileva kahvila Helsingin Vallilassa, missä voi vegaaniherkkujen nauttimisen lisäksi harrastaa joogaa.

Rootsiin voi mennä nauttimaan kahvilatunnelmasta ja vegaaniherkuista tai erikseen joogaamaan. Erityisen suosittuja ovat kuitenkin Rootsin tarjoamat kombot, jotka ovat joogatunnin ja vegaaniaamiaisen yhdistelmä.

Eurantie 8

Kahvila Sävy - rauhallinen kahvila Harjussa

Sympaattinen Kahvila Sävy sijaitsee Harjun kaupunginosassa Helsingin Kallion kyljessä. Sävy on keskittynyt erityisesti hyvään kahviin, vaikka pieni valikoima laadukkaita kahvilatuotteita onkin tarjolla aina aamiaisesta sulkemiseen asti.

Sävyn baristat ovat niittäneet kunniaa erilaisissa eurooppalaisissa kilpailuissa, joten hyvät kahvit on Sävyssä taattu.

Aleksis Kiven katu 12

Karl Fazer Café - Klassikko Helsingin ytimessä

Karl Fazer Café on sijainnut samassa osoitteessa Kluuvikadulla Helsingin ytimessä jo vuodesta 1891, kun Karl Fazer itse perusti paikalle ranskalaisvenäläisen konditorian.

Fazer Caféssa yhdistyvät herkullisella tavalla modernit herkut ja klassinen konditoriataito. Kahvilassa on tarjolla makeita ja suolaisia herkkuja, sekä monipuolinen valikoima kahvia, teetä ja kaakaota.

Tarjolla on myös aamupalaa, lounasta ja viikonloppuisin brunssia.

Kahvilan yhteydessä toimii myös herkkukauppa.

Kluuvikatu 3


Café Ursula - Kaivopuiston helmi

Café Ursula on Kaivopuistossa sijaitseva rantakahvila. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia kahveja ja muita juomia sekä suolaisia ja makeita herkkuja, joissa suositaan vastuullisuutta, kotimaisuutta ja luomua.

Olympiavuotena 1952 perustetun Café Ursulan tuotot ohjataan erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen toiminnan tukemiseen.

Ehrenströmintie 3

Ekberg Café
 - perinteisiä ja moderneja herkkuja

Ekberg Café sijaitsee Helsingin Bulevardilla, ja se on ehdottomasti yksi Helsingin tunnetuimmista kahvittelupaikoista.

Legendaarinen kahvila on perustettu jo vuonna 1852. Aluksi se sijaitsi Rauhan- ja Mariankatujen kulmassa, myöhemmin Aleksanterinkadulla. Nykyiselle paikalleen se muutti vuonna 1915.

Ekbergin valikoimasta löytyy sekä perinteisiä että uusia, kausittain vaihtuvia herkkuja. Kahvilan vieressä toimii leipomomyymälä, josta erilaisia kahvilatuotteita voi ostaa kotiin.

Bulevardi 9


Sinisen Huvilan Kahvila - suloinen huvila hurmaa

Sinisen Huvilan Kahvilan tarina sai alkunsa vuonna 1995. Tämä iloisesta henkilökunnasta ja maukkaista herkuista tunnettu ulkoilmakahvila sijaitsee mäen päällä Töölönlahden rannalla.

Kahvila toimii nimensä mukaisesti sinisessä puuhuvilassa, joka on nököttänyt paikoillaan jo vuodesta 1896. Kahvila on auki kesäisin, yleensä noin huhtikuun alusta aina syyskuun loppuun saakka.

Linnunlauluntie 11 H

Kaffa Roastery - laatukahvia Punavuoressa

Kaffan missio on alusta lähtien ollut suomalaisen kahvikulttuurin muuttaminen. Tavoitteena on, että suomalaiset kahvin ystävät oppisivat määrän sijaan keskittymään enemmän laatuun.

Vastuullisuus on tärkeä osa Kaffan toimintaa, ja pavut hankitaankin aina mahdollisimman suoraan toimittajalta. Näin kahvin laatu ja eettisyys voidaan taata. 

Sekä Kaffa Roasteryn paahtimo että kahvila sijaitsevat samoissa tiloissa Helsingin Punavuoressa, minkä ansiosta Kaffassa kahvinsa nautiskelevat saavat nauttia huumaavasta kahvin tuoksusta.

Lisäksi kahvilasta voi ostaa kahvia papuina tai jauhettuna kotiin, ostaa kahvinvalmistusvälineitä tai osallistua vaikka baristakurssille.

Pursimiehenkatu 29

Cafe Roasberg - kohtaamispaikka keskustassa

Cafe Roasberg sijaitsee Mikonkadulla aivan Helsingin ytimessä, kahden minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemasta.

Roasbergilla on maine rentona oleskelupaikkana, jonka mukavilla sohvilla vierähtää helposti tunti, jos toinenkin. Etenkin kun kädessä on kuppi laadukasta kahvia, joka tyydyttää vaativammatkin kahvinystyrät.

Mikonkatu 13


Ihana Kahvila - satama-alueen keidas

Ihana Kahvila on nimensä mukaisesti aivan ihana. Harmi kyllä, tämä Sompasaaressa sijaitseva ihanuus on auki vain kesäisin ja sään salliessa. Ihana Kahvila koostuu pienestä merikontista, ja sen ympärille rakennetusta isosta terassista aivan meren rannassa.

Vuodesta 2011 toimineen kahvilan yhteydessä toimii myös pieni puoti. Ihana Kahvila on ehdoton ja erikoinen vierailukohde kesäisessä Helsingissä.

Nihtikuja, Sompasaari

Helkatti - kissoja ja kahvia

Helkatti on Helsingin kahviloiden joukossa todellinen erikoisuus, onhan kyseessä ehta ja aito kissakahvila. Listalta löytyy ruokia pieneen ja isoon nälkään, sekä tietenkin myös makean nälkään. Kahvilan erikoisuus ovat kissojen kuvilla varustetut kahvijuomat.

Kissakahvilan kissat ovat kaikki yhtä lukuun ottamatta olleet kotia vailla ennen saapumistaan Helkattiin. Suuren suosion vuoksi Helkattiin voi halutessaan varata ajan, toki vapaata paikkaa voi mennä yrittämään myös ilman ajanvarausta. Huomattavaa on myös, että kissakahvilan sisäänpääsymaksu on 5 € henkilöltä.

Fredrikinkatu 55


Kahvila Kampela - Vuosaaren kotoisa kahvila

Kotoisa Kahvila Kampela sijaitsee merellisessä Vuosaaressa, Uutelan ulkoilualueen ja Aurinkolahden uimarannan kainalossa.

Jo vuosikymmeniä palvellut Vuosaaren helmi on tunnettu erityisesti salaisella reseptillä valmistetusta maukkaasta lohikeitosta sekä mehevistä sokerimunkkirinkilöistä. Kampelassa keskitytäänkin erikoiskahveilla hifistelyn sijaan rehellisiin makuihin ja kotoisaan tunnelmaan.

Uutelantie 1

Kahvila Siili - Käpylän sympaattinen kesäkahvila

Kahvila Siili on kesäkahvila, joka toimii idyllisessä Puu-Käpylässä. Kahvilan perustajien tavoitteena oli tuoda yhteisölliseen Käpylään uusi kokoontumispaikka alueen asukkaille ja vierailijoille.

Siili panostaa laadukkaaseen kahviin, vegaaniseen lounaaseen ja viikonloppuisin brunssiin. Kuten oikeakin siili, myös Kahvila Siili vaipuu talveksi horrokseen. Ota Kahvila Siili siis suunnaksesi kesäkuukausien aikana.

Ilmattarentie 8 C