Kirjurinluoto & Pelle Hermannin puisto on lapsiperheiden suosikki

Page author

kirjoittanut Mona Visuri - 11 September 2018

Pori vetää puoleensa kesäisin paljon matkustajia ympäri Suomea. Kaikki tuntee Yyterin hiekkarannat ja Pori Jazzit. Porin reissulla lapsiperheiden kannattaa suunnata näiden kestosuosikkien lisäksi myös keskustaan Kirjurinluodossa sijaitsevaan Pelle Hermannin puistoon, joka on täysin ilmainen! 

Puistossa riittää tilaa, sillä se on lähes kolmen hehtaarin laajuinen. Vaikka meidän perheelle puiston hienous on valjennut vasta nyt oman lapsen saamisen myötä on Pelle Hermannin puisto ilahduttanut perheitä jo huikeat 25 vuotta, sillä se avattiin 13. heinäkuuta 1993.

Puistosta löytyy tekemistä kaiken ikäisille lapsille ja tietysti myös lapsenmielisille aikuisille. ;) Pelle Hermannin puistossa saa helposti kulumaan koko päivän, joten piknik eväät kannattaa pakata laukkuun mukaan.

Isommille lapsille merirosvolaiva tarjoaa jännittäviä seikkailuja ja rohkeimmat voi suunnata Angrybird puistoon kiipeilemään. Pienille lapsille löytyy kahluuallas, mutta meidän vesipeto oli onnesta soikeana Kirjurinluodon uimarannasta. Hiekkapohjainen Kirjurinluodon uimaranta on loistava vaihtoehto Yyterin rannoille, jos haluaa pysytellä keskustan tuntumassa. Hiekkarannalla onnistuu hiekkalinnojen teko ja lähellä olevista kahviloista löytyy virvokkeita kuumaan päivään.  Mukaan kannattaa ottaa myös vesileluja tai vaikka lentopallo pallopeliä varten.

Läheltä löytyy myös siistit wc tilat sekä suihku ja pukukopit. Lastenhoitotilat löytyy myös aivan vierestä, joten pikkuinenkin vauvan kanssa on helppo tulla Kirjurinluotoon nauttimaan rantakeleistä.

Kirjurinluodon eläimet ilahduttaa myös koko perhettä. Meidän taapero oli yhtä hymyä nähtyään riikinkukot, hauskat pörröiset kanat sekä suloiset lampaat, alpakat ja kilit.

En yhtään ihmettele, että Pelle Hermannin puisto on valittu 2014 Ylen yleisöäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi! Pelle Hermannin puisto on ehdottomasti meidän tämän astinen lemppari ja siellä vierailu tulee olemaan jatkossa jokavuotinen perinne.

Meidän vuoden vanhalla pojalla riittää nyt jo energiaa niin paljon, että hyvät ja liikunnalliset puistot ovat paras tapa saada purettua tuota energiaa. Näen jo silmissäni seuraavien vuosien vauhdin merirosvolaivan kyydissä ja liaaneissa roikkuen.

Katso videolta tunnelmia perheen kesälomareissulta!