Koukuttava minigolf on loistava kesäharrastus

Page author

kirjoittanut Hertz - 22 July 2022

Minigolf eli ratagolf on mainio kesäharrastus, joka sopii koko perheelle. Suomessa on lukuisia minigolfratoja, ja vaihtoehtoja löytyy merenläheisistä radoista hohtogolfiin.

Nallikarin minigolf

Oulussa Toppilansaarentiellä sijaitseva Nallikarin minigolf sisältää 18 erilaista minigolfrataa, jotka sopivat sekä haasteita etsiville että minigolfnoviiseille. Nallikarin radat ovat huoparatoja vaihtelevilla vaikeusasteilla. Paikalla seisovasta kontista on lisäksi mahdollista ostaa virvokkeita ja jäätelöitä, joita nauttia minigolfin lomassa. Elokuun puoliväliin saakka Nallikarissa voi minigolfata iltakahdeksaan saakka säävarauksella.

Koulukadun minigolf

Tampereelle Pyynikin kauniille asuinalueelle kätkeytyy Koulukadun minigolfrata. Koulukadulla on kolmea erilaista minigolfratatyyppiä: betonia, huopaa ja eterniittiä. 

Betoniradat sopivat minigolfaloittelijoille, huoparadat ovat haastavimmat ja eterniitti puolestaan näiden kahden ratatyypin välissä. Koulukadun betoniradoilla on tasaiset rataprofiilit sekä huopa- ja eternittiratoja leveämmät esteaukot. Huoparadat tarjoavat jyrkkiä mäkiä, pieniä aukkoja sekä pitkiä suoria, ja sopivat näin kokeneille pelaajille. Eterniittiradat ovat betoni- ja huoparatoja hieman lyhyempiä, keskihaastavia ratoja. Koulukadun kaikki kolme ratatyyppiä kattavat 18 erilaista minigolfrataa. Ratojen kupeessa sijaitsevasta kioskista voi napata mukaan kylmiä ja kuumia juomia, jäätelöä ja karkkeja. Koulukadulla voi minigolfata kesäiltaisin jopa iltakymmeneen saakka.

Kupittaan minigolf

Turussa, Aurajoen eteläpuolella levittäytyy Kupittaanpuisto ja Kupittaanpuiston minigolfkenttä. Kupittaanpuiston minigolfalue valmistui vuonna 2019, ja tasokkaaksi kehutun kentän pohja on keinonurmea. 

Kupittaanpuiston minigolfkentältä löytyy 18 golfrataa, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille pelaajille. Haastavammat radat pitävät sisällään kallistuksia, erikoisesteitä ja tunneleita. Vanhojen lehtipuiden koristamassa Kupittaanpuistossa on myös jäätelökioski, jossa voi nauttia muun muassa vohveleista tai jäätelökahvista. Kupittaa on avoinna säävarauksella iltayhdeksään.

Tapiolan minigolf

Tapiolan minigolf sijaitsee vehreiden metsämaisemien keskellä Espoon Tapiolassa, Otsolahden sataman kupeessa. Tapiolan minigolfkenttä on 18-reikäinen, ja kentän materiaalina on huopa – radat sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille pelaajille. Paikalla olevasta kioskista saa virvokkeita sekä makeisia ja jäätelöä. Tapiolan minigolfkentällä voi pelata elokuun loppuun saakka iltayhdeksään saakka.

Kaivopuiston minigolf

Kaivopuistossa sijaitsee yksi Suomen vanhimpia minigolfkenttiä, joka perustettiin vuonna 1978. Kaivopuiston minigolf sijaitsee kauniilla rantabulevardilla Helsingin Merisatamanrannassa, ja kenttä on erittäin suosittu erityisesti helsinkiläisten keskuudessa. Kaivopuiston minigolf sisältää 20 väylää ainoana koko Suomessa. Merisatamanrannassa voi nauttia minigolfista ja merellisestä miljööstä iltayhdeksään saakka.

Flamingon hohtogolf

Mikäli minigolf poikkeuksellisissa olosuhteissa kiehtoo, Hohtogolf West Coast tarjoaa siihen erinomaiset puitteet. Vantaan viihdekeskus Flamingossa sijaitsevan Hohtogolf West Coastin minigolfradat on varustettu hohtavilla tehosteilla. Hohtogolf West Coast sisältää 15 reikää, joista neljässä on yllätyksellisiä kauhutehosteita – paikka sopiikin erikoisuutensa vuoksi oivasti esimerkiksi kaveriporukoille, polttariryhmille tai synttäreille. Paikalla olevasta baarista voi napata viileät juomat golfkierrokselle. Flamingon hohtogolf-rata on avoinna arkisin puoli yhdeksään, lauantaina hohtogolfista voi nauttia puoli kymmeneen saakka.