Leirintäalueet ja camping ovat suomalaisten suosiossa

Page author

kirjoittanut Hertz - 18 maaliskuu 2021

Suomen suosituimmat camping-kohteet lumoavat niin hiekkadyyneillä kuin kesäteatterilla

Suomi on luontomatkailun ja leiriytymisen unelmamaa. Kymmenet tuhannet järvet, upeat merenranta-alueet ja vehreät metsät tarjoavat huikeat puitteet kotimaanmatkailuun. Puhtaan ja kauniin luonnon lisäksi camping- ja leirintäalueet ovat Suomessa tyypillisesti viihtyisiä ja siistejä.

Suomi on täynnä satoja leirintäalueita viiden tähden leirintäalueista peruspalvelut tarjoaviin camping-kohteisiin. Alla löydät 10 suosittua leirintäkohdetta eri puolilla Suomea.

Kalajoki Camping

Aivan Kalajoen hiekkasärkkien sydämessä sijaitsee Kalajoki Camping -leirintäalue. Kalajoen Top Camping -leirintäkeskuksessa on 87 mökkiä, rantamökkiä ja merenrantahuoneistoa sekä leirintäalue, jossa on 800 vaunupaikkaa.

600:sta vaunupaikasta löytyy sähkö, ja alueella sijaitsevat uimaranta, ravintola Surffari, surf-keskus Surf Center, minigolfrata ja aktiviteettivälineiden vuokrauspalvelut takaavat tehtävää useiksi päiviksi.

Juhannusta lukuun ottamatta ilmainen aamusauna lämpiää Kalajoki Campingin asukkaille kesä -ja elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin sekä heinäkuussa joka päivä.

Yyteri Camping

Yksi Suomen kuvauksellisimpia uimarantoja löytyy Porin Yyteristä. Yyteri on myös Suomen laajimpia yhtenäisiä hiekkarantoja ja dyynialueita. Huikean kauniin hiekkarannan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Yyteri Camping.

Yyteri Camping leirintäalueella on niin lomamökkejä, matkailuautopaikkoja kuin leirintä- ja hirsimökkejäkin. Lisäksi Yyteristä löytyy 200 telttapaikkaa. Heinäkuu on Yyterissä erittäin suosittu, joten telttapaikka kannattaa varata ennakkoon.

Leirintäalueella sijaitsee myös kahvila-ravintola Ulappa, kesäkauppa, tilaussaunoja, minigolfrata ja harrastevälineiden vuokrausmahdollisuus beach volleystä SUP-lautaan ja sulkapalloon.

Rauhanlahti Camping

Kuopion keskustasta vain kuuden kilometrin päässä sijaitsee Rauhanlahden leirintäalue. Kesällä leiriytyjille on tarjolla 266 sähköllä varustettua caravan-paikkaa, joista 102:ssa on vesiliitäntä. Telttailijoille on varattu 300 telttapaikkaa, ja kesäkaudella leiriytyjät voivat nauttia joka päivä aamusaunan löylyistä.

Hieman tasokkaampaa majoitusta kaipaavat voivat majoittua tunnelmallisissa hirsihuviloissa taikka lomamökeissä.

Rauhanlahdella on yksi monipuolisimmista aktiviteettikattauksista; Rauhanlahti Campingin alueella palvelee kesäisin kesäravintola, kauppa, välinevuokraamo, uimaranta ja rantasaunat sekä Kylpylähotelli Rauhanlahti, Rauhanlahti Bowling, Kuopion Eläinpuisto ja kesäteatteri.

Naantali Camping

Meren rannalle, vain puolen kilometrin päähän Naantalin keskustasta kätkeytyy Naantali Camping -leirintäalue. Leirintäalueella on 34 mökkiä, 55 matkailuajoneuvopaikkaa ja useita telttapaikkoja.

Paikalta löytyy terassikahvila, josta voi myös ostaa elintarvikkeita. Lapsille on tarjolla leikkipuisto, paikalla voi pelata biljardigolfia ja alueella sijaitsee tilaussauna sekä grillikatos.

Keskustan välitön läheisyys mahdollistaa kaupungin kahviloiden, ravintoloiden ja nähtävyyksien tutkimisen kävellen – ja kesäilloista voi nauttia kaupungin lämpimissä öissä iltamyöhään.

 

Rastila Camping

Myös pääkaupunkiseudulta, muutaman kymmenen kilometrin päästä Helsingin keskustasta löytyy upea leirintäalue. Itä-Helsingin Vuosaaren merimaisemissa sijaitsee Rastila Camping, jonka leirintäalueella on sähköistettyjä ja tontitettuja matkailuajoneuvopaikkoja, mökkejä, telttapaikkoja, saunoja sekä leikkipaikkoja lapsille niin sisällä kuin ulkona.

Alueella on useita ulkoilureittejä, uimaranta ja välinevuokrausta ympäri vuoden. Ja mikäli esimerkiksi golf kiinnostaa, on pelaaminen mahdollista lähialueiden kentillä.

Messilä Camping

Kauniin Vesijärven rannalla, noin kahdeksan kilometrin päässä Lahden keskustasta sijaitsee Messilä Camping. Messilässä voi telttailla ja majoittua asuntoautossa, lomamökeissä taikka saunallisissa hirsihuviloissa.

Messilä tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja leiriytyjille. Vesijärvellä on mahdollista vuokrata soutuvene ja esimerkiksi kalastaa, pelata sekä mini- että perusgolfia, beach volleyta ja harrastaa useita vesiurheilulajeja: SUP-lautailua, fly-boardingia ja vesisuksilla hiihtoa tai wake-boardingia. Lisäksi voit vuokrata mönkijän tai vesijetin käyttöösi, eli puuhat eivät lopu kesken!

Ruissalo Camping

Ruissalo on monelle tuttu Ruisrockin vuoksi – ja Ruissalon uloimmasta kärjestä, Saaronniemestä, löytyy erittäin hyvin varusteltu leirintäalue.

Ruissalo Campingin leirintäalueella on asuntovaunualue, uimaranta ja sauna, minimarket sekä sisämajoitustilat ja A-oikeuksin toimiva kahvila. Ruissalossa voit nauttia beach-volleyn pelaamisesta ja minigolfista upeissa merimaisemissa.

Kokkola Camping

Kokkola Campingin lomakylä sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Kokkolan keskustasta, aivan meren äärellä. Lomakylässä voit majoittua niin telttaillen kuin asuntoautossa tai -vaunussa, lomamökeissä ja loma-asunnoissa.

Kokkola Campingin lomakylä tarjoaa runsaasti tehtävää; alueella on uimaranta, frisbeegolf-rata, minigolf-rata, beach volley -kenttiä, ulkokuntosali, lasten leikkialue ja jopa skeittiparkki. Lisäksi paikalla on pienvenesatama.

Kahvila-ravintola on avoinna kesäisin ja grillikodassa voi kokata halutessaan omat ruoat.

Koli Camping

Ukko-Kolin kolmen huipun ja Kolin kansallispuiston välittömään läheisyyteen, Pielisen järvimaiseman keskelle kätkeytyy Koli Campingin leirintäalue.

Mäntymetsän ja järvimaiseman keskellä löydät 55 sähköpaikkaa matkailuautoille, laiturin ja poijun sekä veneenlaskupaikan, veneenvuokrausmahdollisuudet, ja ruuanlaittotilat. Koli Campingilla palvelee myös kioski, ja alueella on grillauspaikkoja sekä rantasauna.

Leirintäalueella voi pelata jalkapalloa ja koripalloa sekä pomppia trampoliinilla. Veneellä voi soutaa läheisille hiekkasaarille nauttimaan uinnista ja upeista järvimaisemista.

Nallikari Camping

Oulun keskustan kupeessa sijaitsee ympärivuotinen lomakylä, Nallikari.

Nallikarin lomakylästä löytyy 24 tasokasta villaa, 28 lomamökkiä ja matkailuajoneuvoalue. Kesällä matkaajat voivat majoittua myös uusissa kesämökeissä tai suurella teltta-alueella.

Nallikarissa matkailija voi nauttia niin kulttuurista kuin luonnosta; kävelymatkan päästä löytyvät Hietasaaren historiallinen huvilamiljöö, luontopolkuja, lintutorni, minigolfrata ja palloiluhalli sekä Suomen suurin kesäteatteri ja Vauhtipuisto. Nallikarin alueella sijaitsee myös kylpylä, ravintoloita sekä kahviloita, jotka palvelevat ympäri vuoden.

Suomen camping- ja leirintäalueet tavoitat kätevästi Hertzin vuokra-autolla. Valitse sopiva menopeli, joka vie sinut mielenkiintoisiin kohteisiin.