Matkakohteena Miami - lämpöä, rantoja ja nähtävyyksiä

Page author

kirjoittanut Hertz - 01 helmikuu 2019

Miami on kaupunki Floridan osavaltiossa Yhdysvaltojen eteläkärjessä. Miamin metropolialueella asuu yli viisi miljoonaa ihmistä, ja Miami onkin yksi Yhdysvaltojen tärkeimmistä taloudellisista keskuksista. Miami on tunnettu eri kulttuurien sulatusuunina, jossa etenkin latinokulttuurilla on vahva jalansija: Miamin asukkaista noin kolmannes on kuubalaistaustaisia ja yli puolet latinotaustaisia. Miami on värikäs sekoitus englantia ja espanjaa, periamerikkalaista ja latinoa, pilvenpiirtäjiä, hiekkarantaa ja Art Decoa.

Lämpimän ilmastonsa ansiosta Miami on erittäin suosittu turistikohde, ja ihmiset eri puolilta maailmaa matkustavat Miamiin nauttimaan auringosta, hiekkarannoista, yöelämästä, upeasta luonnosta ja värikkäästä kulttuurista. Miami sopiikin matkakohteeksi monenlaisille matkailijoille: pariskunnille, perheille, reppureissaajille, luksuslomailijoille ja myös eläkeläisille.

Lämpöä ja rantaelämää vuoden ympäri

Miamissa on lämmintä ympäri vuoden. Kesät ovat kuumia ja kosteita, ja lämpimin aika kestää toukokuusta syyskuuhun. Päivisin lämpötila kohoaa usein yli 30 asteeseen eikä se laske öisinkään alle 20 asteeseen. Korkean ilmankosteuden ansiosta sadekuuroja saadaan usein, mutta ne kestävät usein vain hetken. Viileintä Miamissa on joulukuusta helmikuuhun, mutta keskilämpötila pysyttelee talvisinkin 20 asteen tuntumassa. Talvisin sademäärä on kuitenkin kesäkuukausia pienempi.Rannat ovat itseoikeutetusti Miamin suosituin kohde. Perinteisen rannalla lekottelun lisäksi Miamin lukuisilla eri rannoilla voi harrastaa monipuolisesti erilaisia vesilajeja kuten surffausta, sukeltamista, veneilyä, kalastusta ja vesiskootteriajelua. Miamin vilkas satama toimii myös lähtöpaikkana lukuisille erilaisille lyhyille ja pitkille risteilyille. Miamin lomaan voikin helposti yhdistää esimerkiksi risteilyn Karibianmerellä.

Miamin tunnetuin ranta on Miami Beachillä sijaitseva South Beach. Miami Beach on saari ja virallisesti oma erillinen kaupunkinsa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Miamin keskustasta. Sinisen veden, valkoisen hiekan ja lukuisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi South Beach on tunnettu Art Deco -arkkitehtuuristaan. 1930-luvulla rakennetut geometrisesti koristellut talot hehkuvat pastellisävyissä kuin makeiset karkkikaupan hyllyllä.

Golfia, ostoksia ja paljon muuta

Rantaelämän lisäksi Miami on erityisen tunnettu golf- ja ostoskaupunkina – vilkasta yöelämää unohtamatta. Miamissa ja sen lähistöltä löytyy yli 1000 erilaista golfkenttää, jotka etenkin sesongin ulkopuolella ovat myös verrattain edullisia. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Kaupungista löytyy lukuisia valtavia ostoskeskuksia ja pienempiä luksusliikkeitä. Suosituimpia shoppailukohteita ovat 300 liikettä sisälleen kätkevä Aventura Mall -ostoskeskus ja South Beachilla sijaitseva kuuluisa ostoskatu Lincoln Road.

Suurin osa Etelä-Floridaa on Everglades-nimisen subtrooppisen rämealueen peitossa. Kuten muualtakin Floridasta, Miamista tehdään paljon opastettuja veneretkiä Evergladesin luonnonsuojelualueelle. Rehevän luonnon lisäksi Everglades on tunnettu alligaattoreistaan, ja alueella toimivat monet erilaiset opasfirmat vievät matkailijoita mielellään rämealueen uumeniin. Evergladesin alueella voi myös patikoida ja meloa omatoimisesti.

Miamista löytyy paljon erilaisia yökerhoja, aina tunnelmallisista pianobaareista valtaviin tanssiklubeihin. Katsastamisen arvoisia ovat erityisesti latinoteemaiset klubit ja baarit, joissa tunnelma on kuin Karibialla konsanaan. Tosijuhlijalle Miami Beach ja Ocean Drive ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.


Sitruksia ja karibialaista eksotiikkaa – Miami on kulinaristin unelmakohde

Koko Floridan osavaltio on kuuluisa sitruksista, erityisesti appelsiineista. Miamin lomalla kannattaakin ehdottomasti syödä paljon tuoreita hedelmiä.

Miamin ruokakulttuuri on monia muita Floridan kaupunkeja monipuolisempi, kiitos monikulttuurisen väestön. Kreolipatoja ja kuubalaisia herkkuja, kuten erilaisia liharuokia ja paistettuja banaaneja, tarjoillaan niin ruokakojuista kuin kunnon ravintoloistakin. Eri kaupunginosista voi löytää täysin erilaisia ruokakokemuksia, ja kulinaristin kannattaakin suunnata syömään aina eri alueelle.

Meren läheisyyden ansiosta Miami on tunnettu myös herkullisista hummereista, äyriäisistä ja isoista merikaloista. Toki Miamista löytyy paljon myös perinteisiä yhdysvaltalaisia herkkuja, kuten burgereita, tarjoavia ravintoloita. Myös perinteiset pikaruokaketjut ovat toimipisteineen vahvasti edustettuina.


Liikkuminen Miamissa – vuokra-autolla saat lomastasi eniten irti

Ehdottomasti kätevin tapa liikkua Miamissa on omalla vuokra-autolla, sillä etäisyydet ovat pitkiä. Auton saa vuokrattua helposti jo lentokentältä, josta matka voi jatkua haluttuun suuntaan. Miamissa pysäköinti on monilla alueilla maksullista, mutta parkkipaikkoja löytyy katujen varsilta hyvin.

Eri kohteiden, kuten rantojen ja puistojen parkkialueiden maksut toimivat usein ”flat price” - periaatteella, eli hinta on sama huolimatta siitä, pysäköikö koko päiväksi vai viideksi minuutiksi. Jos autolla lähtee kaupungin ulkopuolelle, on muistettava, että osavaltion valtaväylillä on tietullimaksuja.

Vuokra-auto mahdollistaa liikkumisen paitsi Miamissa, myös muualla Floridan osavaltiossa. Yhdysvaltojen eteläisempään kärkeen Key Westiin on Miamista noin 3,5 tunnin ajomatka. Reitti Key Westille on upeiden merimaisemien siivittämää, kulkeehan reitti pitkältä osin rannikolla ja loppumatkasta täysin siltojen päällä. Yhteensä matkalla tulee ylitettyä 42 siltaa.Toinen suosittu, etenkin lapsiperheiden suosiossa oleva kohde on Orlando. Orlandosta löytyy suuri keskittymä teemapuistoja, joista tunnetuimmat ja suosituimmat ovat Walt Disney World ja Universal Studios. Orlandosta löytyy myös SeaWorld, Legoland ja useita erilaisia vesipuistoja.

Page author

Artikkelin on kirjoittanut Hertz

37 Postaukset