Orlandon kiehtovimmat nähtävyydet koko perheelle

Page author

kirjoittanut Hertz - 10 February 2024

Avaruushistoriaa, Disney-viihdettä, huikeita huvipuistoja – Orlando on loistava koko perheen matkailukohde. Yhdysvaltojen Floridan osavaltiossa sijaitseva Orlando on huvi- ja teemapuistojen, taikamaailman ja kiinnostavien rakennusten kaupunki. Kokosimme alle Orlandon kiehtovimmat nähtävyydet.

Nauti lukuisista huvipuistoista Orlandon Walt Disney World Resort -maailmassa

Orlandon Walt Disney World Resort -teemapuisto on viihdekeidas vailla vertaa. Se kattaa useita huvi- ja vesipuistoja, maailman luokan resort-majoituksia, viihdettä sekä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Walt Disney World Resortin Magic Kingdom Park on monen lapsen ja lapsenmielisen unelmakohde, jossa levittäytyy kuusi erilaista teemakohdetta. Puistoissa voi kierrellä jalan taikka hypätä Walt Disney World Railroad -junaan tiettyinä aikoina suuntamaan mieleisiin kohteisiin.

Adventureland tarjoaa klassisia viihde-elämyksiä, kuten Pirates of the Caribbean -kokemuksen ja Viidakkoristeilyn. Fantasylandista löydät puolestaan Tuhkimon linnan ja voit nauttia Peter Panin lennosta sekä seitsemän kääpiön kaivosjunasta. Erilaisten ajelujen ja esitysten lisäksi Magic Kingdom Park on täynnä Disney-hahmojen kohtaamisia, kauppoja ja lukuisia ruokailumahdollisuuksia.

Walt Disney World Resortiin kuuluvat myös Epcot, Disney Hollywood Studios, Disney Animal Kingdom -teemapuisto ja Disney Blizzard Beach sekä Typhoon Lagoon -vesipuistot. Epcot on globaalien kulttuurien, avaruuden ja luonnon sekä tulevaisuuden keskus, jonka keskiössä kohoaa geodeettinen maapallo. Epcotiin tutustuminen alkaakin Spaceship Earthista, joka sijaitsee ikonisen maapallon sisällä. Spaceship Earth tarjoaa matkan läpi viestinnän historian ihmiskunnan ensimmäisistä luolamaalauksista tähän päivään ja tulevaisuuteen. Puiston eri alueet on nimetty teemoittain: World Celebration, World Discovery ja World Nature sekä Guardians of the Galaxy. World Showcase -teema-alueella voit tutustua 11 eri maahan ja niiden keittiöihin. Norjaa esittävällä alueella voi myös kokea muun muassa Frozen Ever After -kohtauksia, Meksiko-alueella Gran Fiesta Tourin ja Ranska-alueella nähdä Ratatouille-elokuvan heräävän henkiin. Disney Hollywood Studios mahdollistaa katsojalle omat seikkailunsa Disney-elokuvien maailmassa ja Animal Kingdom -teemapuisto puolestaan astumisen kuvitteelliseen Avatarin maailmaan sekä muun muassa Afrikan savannien ja Mount Everestin huikeat maisemat.

Sukella Seaworld Orlandon merimaailmaan

Vuonna 1973 perustettu Seaworld Orlando, eli Orlandon Merimaailma on tunnettu upeista eläinten kohtaamisista sekä vuoristoradoistaan. Keväällä 2023 Merimaailmassa avautui maailman ensimmäinen surffivuoristorata, Pipeline. Vierailijat ovat puoliseisovassa istuimessa suuren laudan muotoisessa laitteessa, joka kohoaa kuin aalto jopa 34 metriin noin 27 sekunnin metrivauhdilla. Kokemus on kuin jättiaalloilla ratsastaminen jyrkin kurvein ja pudotuksin. Ice Breaker -vuoristorata tarjoaa neljä ilmalaukaisua ja Floridan jyrkimmän, vertikaalisen pudotuksen. Infinity Falls puolestaan vie koskenlaskuun keskelle viidakkomaisemaa, kadotetun sivilisaation keskelle.

Merimaailma tarjoaa kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkää jännitystä. Perustamisestaan alkaen Seaworld Orlando on keskittynyt mertensuojeluun ja merieläinten kuntoutukseen. Merimaailmassa voi havainnoida pullonokkadelfiinien poikasia, jotka harjoittelevat hyppyjä ja kommunikoivat lajitoveriensa kanssa. Jewel of the Sea ja Dolphin Cove -akvaarioissa voit nähdä lukuisia eri merten asukkeja, ja Shark Encounter antaa mahdollisuuden tutustua merten pääsaalistajiin vedenalaisessa tunnelissa. Manta Aquarium koostuu kymmenestä eri akvaarioista, jossa elää jopa 3000 merieläintä, kuten rauskuja, merihevosia ja jopa Tyynenmeren mustekala.

Seaworld Orlandossa sijaitsee myös 122 metriin kurkottava Sky Tower -torni, josta kaupunkia on mahdollista ihailla korkeuksista käsin. Torni avautui yleisölle Seaworldin avauduttua vuonna 1974, ja se on Floridan korkein näkötorni, johon kuuluu kaksikerroksinen pyörivä rakenne. Näkötorni on valaistu ilta-aikaan LED-valoilla, joiden ansiosta maamerkki näkyy pitkälle kaupunkimaisemassa.

Uppoudu Harry Potterin taikoihin Universal Studiossa

Universal Orlando Resort mahdollistaa lähes jokaisen lapsen – ja miksei aikuisenkin toiveen – astumisen taikamaailmaan. The Wizarding World of Harry Potter, eli Harry Potterin velhomaailma on jaettu kahteen kohteeseen: Universal Studios Florida -studioissa sijaitsevaan Diagon Alleyyn ja Universal Island of Adventuressa sijaitsevaan Hogsmeadiin; kohteiden välillä kulkee tarinoista tuttu Hogwarts Express -juna.

The Wizarding World of Harry Potter -teemapuistossa voit lausua loitsuja, osallistua huispaus-matsiin, siemailla butterbeer-olutta ja jopa taistella itse Lordi Voldemortia vastaan. Itse Hogwarts Express, eli Tylypahkan pikajuna, on yksi huikeimmista kokemuksista. Voit astua junaan joko Universal Islandin Hogsmeadin asemalta taikka Kings Cross -asemalta Universal Studios Florida -studioilta. Taika on läsnä sekä junassa että sen ulkopuolella, kun elokuvista tutut hahmot ja kohtaukset ilmestyvät. Hogsmeadin kylän yläpuolella kohoa Tylypahkan linna, joka on ehdoton vierailupaikka Harry Pottereista kiinnostuneille. Linna herää eloon tasaisin väliajoin ilta-aikaan, jolloin Night Time Lights at Hogwarts Castle toteutuu. Yksi ikimuistoisimmista kokemuksista on Hagridin Taianomaiset olennot -moottoripyöräelämys, jossa kiidetään vuoristoradassa syvälle kiellettyyn metsään kohtaamaan ihmeellisten olentojen eläintarha.

Tutustu Yhdysvaltojen avaruushistoriaan Cape Canaveralissa

Orange Countyn piirikuntaan kuuluvasta Orlandosta vajaan tunnin automatkan päässä sijaitsee Cape Canaveral, jossa avautuu Kennedy Space Center -avaruuskeskus. Cape Canaveralista käsin amerikkalaiset astronautit voittivat avaruuslentojen haasteet, valloittivat kuun ja suuntasivat useille avaruussukkulalennoille laukaistakseen – ja korjatakseen – satelliitteja sekä rakentaakseen kansainvälisen avaruusaseman.

Cape Canaveralissa vierailevan on mahdollista oppia Yhdysvaltain avaruushistoriasta ja jopa nähdä lähtölaukaisupaikat. Vuonna 1966 avautunut Airforce One and Missile Museum -museo kerää, säilyttää ja esittää avaruushistorian kannalta merkittäviä esineitä ja välineitä, jotka ovat olleet merkittävässä osassa Yhdysvaltain avaruusvoimien kehityksessä.

Miamin ja Jacksonvillen välillä sijaitseva Cape Canaveralin alue tarjoaa avaruuskeskuksen lisäksi kauniita rantoja, risteilysatama-alueen, Brevard Zoo -eläintarhan sekä useita hotelleja, pieniä majataloja ja ravintoloita. Avaruuskeskuksen kupeessa levittäytyy Canaveral National Seashore, joka kattaa lähes 40 kilometriä koskematonta rantaviivaa, jossa kasvaa 1045 erilaista kasvilajia ja jossa elää 310 erilaista lintua.