Golfreissun kruunaa herkullinen lounas tai illallinen tasokkaassa ravintolassa. Golfravintolat löytyvät Suomessa golfkenttien kupeessa, ja niihin kannattaa matkata nautiskelemaan – olet intohimoinen golfaaja tai et.
Osa golfravintoloista löytyy keskeltä upeaa kartanomiljöötä, toisista avautuu huikea metsämaisema. Hertzin vuokra-autolla on helppo lähteä nauttimaan sekä golfkierroksesta että loistavasta ruoasta ja testata monipuoliset golfravintolat.
Ravintola Åminne Gård
Nordcenter Golf & Country Clubin yhteydessä oleva Åminne Gård -kartanon golfravintola valittiin viimeisimmässä Suomen Golflehden kenttäranking -äänestyksessä Suomen parhaaksi golfravintolaksi. Raaseporissa sijaitsevaa ravintolaa luotsaa kansainvälisesti palkittu Chef Kenneth Löfberg, joka keskittyy valmistamaan tuoreista raaka-aineista konstailemattomia ja herkullisia annoksia. Åminne Gårdissa voi nauttia niin brunssia, lounasta kuin illallista, ja maut kumpuavat sekä paikallisesta että kansainvälisestä makumaailmasta.
Ravintola Vista
Ravintola Vista jakoi ensimmäisen sijan Åminne Gårdin kanssa parhaana golfravintolana vuonna 2019. Vista sijaitsee Espoossa, Tapiola Golfin yhteydessä. Golfravintola tarjoilee lounasta sekä illallista, ja Vistan kahvila-ravintolan ruokalistalta löytyy niin maukkaita burgereita, raikkaita salaatteja kuin klassikkoannoksia, kuten lohikeittoa, hernekeittoa ja blinejä. Jälkiruoaksi kannattaa herkutella Vistan klassikolla, ruismustikkakukolla. Suurella terassilla voi nauttia auringosta ja lasillisesta pelin jälkeen.
Vanajanlinna Golf & Country Club
Kolmannen sijan parhaiden golfravintoloiden joukossa otti Vanajanlinna Golf & Country Clubin Klubiravintola. Vanajanlinnan pihapiirissä sijaitseva Linna Golfin Klubiravintola palvelee golfkauden aikana joka päivä, ja paikalla on mahdollista myös nauttia huikean hotelli Vanajanlinnan ravintolan antimista. Molempia ravintoloita luotsaa keittiömestari Kasper Mäkinen. Hotelli Vanajanlinnan kulmakiviä ovat korkeatasoinen keittiö ja huolella valitut viinit. Mäkisen keittiöfilosofia perustuu maukkaaseen skandinaaviseen ruokaan ranskalaisella twistillä.
Ravintola Talin Kartano
Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevan Tali Golfin sydämestä löytyy Ravintola Talin Kartano. Ravintoloitsija Teemu Mattila aloitti Talin Kartanossa viime kaudella –
Mattila on toiminut Sarfvikin golfklubin ravintoloitsijana tätä ennen jo neljäntoista vuoden ajan. Talin Kartanon golfravintola on kohde, jossa kaikki ruoka valmistetaan paikan päällä ja ruokatarjonta perustuu tuoreisiin, kotimaisiin raaka-aineisiin. Talin Kartanossa voi nauttia runsaita lounaita noutopöydästä, herkullisia kahvilatuotteita ja iltaisin á la carte -annoksia.
Ravintola Saras
Vantaalla sijaitsevan Keimola golfin klubiravintola Saras on perheyritys, joka keskittyy tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista ammentamiseen. Saras tarjoaa kotiruokalounaita ja á la carte -annoksia sekä päivittäin leivottuja tuoreita munkkeja ja muita leivonnaisia. Golflounaan voi nauttia terassilla auringonpaisteessa ja pelin päätyttyä terassilla voi pysähtyä nauttimaan viileän juoman. Ravintoloitsija Anne Wollstenin vetämä golfravintola on saanut kiitosta erityisesti palvelustaan ja ruoan laadusta.
Uudenkaupungin golfravintola
Uudenkaupungin golfkenttä ja golfravintola sijaitsevat vain kilometrin päässä kaupungin keskustan palveluista ja vierasvenesatamasta. Golfravintola on avoinna päivittäin iltakuuteen saakka, joten paikalla voi nauttia lounaan tai varhaisen illallisen. Uudenkaupungin golfravintolan listalla on muun muassa erilaisia salaatteja, ribsejä ja kala- sekä kasvisburgereita. Meren läheisyyden ansiosta Uudenkaupungin golfkentän kausi on yksi Suomen pisimpiä, joten laadukkaasta ruoasta ja golfista kannattaa saapua nauttimaan jo keväällä.
Yyterin golfravintola
Porin huikeissa merimaisemissa sijaitseva Yyterin golfravintola tarjoilee sekä lounasta että illallista á la carte -listalta ja erilaisia kahvilaherkkuja viikon jokaisena päivänä. Ravintoloitsijat Reetta Tuominen ja Satu Leppänen keskittyvät lounaissa laadukkaaseen kotiruokaan sesongit huomioiden; viikoittain vaihtuvalta listalta löytyy klassikkokotiruoka-annoksia, kuten kaalikääryleitä ja hernekeittoa sekä grillattua lohta ja erilaisia pihvejä. Vasta uudistettu terassi houkuttelee nauttimaan kahvista taikka viileästä juomasta pelin jälkeen.
Ravintola Kytäjä
Kytäjän golfkenttä valittiin Suomen parhaaksi golfkentäksi vuonna 2020. Hyvinkäällä, kauniin Kytäjänjärven kupeessa sijaitseva Ravintola Kytäjä panostaa paikan päällä tehtyyn ja terveelliseen ruokaan. Ravintola Kytäjä tarjoaa vastuullisesti tehtyä kotiruokaa – ja tarjolla on sekä lounasta että á la carte -annoksia. Toukokuun alusta, 8.5 alkaen viikonloppuiltapäivisin ravintolan terassilla sihisee grilli, Kytäjälle kannattaakin suunnata nauttimaan mainiosta kentästä ja golflounaasta pelin jälkeen.
Oaky Restaurant -golfravintola
Turun Ruissalon vehreisiin maisemiin kätkeytyy Auragolf ja sen ravintola Oaky Restaurant. Oaky Restaurant -golfravintola panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotka hankitaan lähialueilta aina mahdollisuuksien mukaan. Päivittäin vaihtuva lounas tarjoillaan pöytiin ja bistrolistalta löytyy herkkuja ilta-aikaan. Koska ravintola valitsee raaka-aineet sesongin ja saatavuuden mukaan, lista elää vuodenaikojen myötä. Lisäksi ravintolan omalta taukokioskilta löytyy Oaky Burger, jonka sämpylätkin leivotaan aamuisin paikan päällä.
Viipuri Golfin ravintola
Lappeenrannassa, Saimaan sydämessä sijaitsevan Viipurin Golfin kaksi kenttää valittiin viime vuonna Suomen kauneimmaksi ja viihtyisimmäksi kentäksi. Viipuri Golfin oma ravintola tarjoaa lounasta ja illallista luonnon keskellä, golfin lomassa tai ohessa. Golfravintolan vaihtuvalta lounaslistalta löytyy suomalaisista raaka-aineista ammennettuja annoksia, kuten savuporokeittoa ja rapeaa kalaleikeittä – ja suurella aurinkoterassilla voi nauttia virvokkeista ja Saimaan auringonlaskuista.