Suomen parhaat frisbeegolfradat

Page author

kirjoittanut Hertz - 15 heinäkuu 2021

Frisbeegolfin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen muutaman vuoden aikana. Laji sopii kaikille, ja frisbeegolfratoja löytyy kattavasti ympäri Suomen.

Vaikka frisbeegolf eli disc golf on noussut suureen suosioon viime vuosina, ei laji kuitenkaan ole Suomessa uusi. Frisbeegolfin ensimmäiset SM-kilpailut heitettiin Helsingin Talissa jo vuonna 1978, jolloin perustettiin myös Suomen Frisbee-Liitto. Frisbeegolfratoja löytyy Suomesta satoja, joista esittelemme alla kahdeksan suosittua frisbeegolfrataa.

Meilahden frisbeegolfrata – Meilahti, Helsinki

Helsingin Meikku on Suomen ensimmäinen frisbeegolfrata ja ilmainen kohde frisbeegolfin harrastamiseen. Metsäisessä Meikussa on 16 frisbeegolfväylää, ja maapohjainen rata on mäkinen selkeillä korkeuseroilla. Paikalla olevasta tenniskahvilasta on mahdollisuus ostaa kahviotuotteita ja sieltä löytyvät suihkut sekä pukuhuoneet.

Laajavuoren frisbeegolfrata – Laajavuori, Jyväskylä

Jyväskylän Laajavuoren metsämaisemiin kätkeytyy kaksi frisbeegolfrataa. Laajavuoren laskettelurinteillä kiertävä 18-väyläinen pro-rata sopii edistyneille harrastajille ja kilpapelaajille korkeuserojensa vuoksi. Vuorilammen 9-väyläinen amatöörirata on puolestaan oiva aloittelijoille ja perheen pienimmille. Laajavuoren radat ovat maksullisia, liput voi ostaa verkosta taikka paikalla olevasta kahviosta.

Toramon frisbeegolfrata – Toramon Disc Golf, Rovaniemi

Rovaniemen Toramon maksuton frisbeegolfrata on 20-väyläinen ja pääosin kuivakankainen rata, jonka korkeuserot vaihtelevat. Suuri osa Toramon frisbeegolfväylistä on kapeita ja pitkiä metsäväyliä. Mandoja eli pakollisia kiertosuuntia on kolmella väylällä ja radalla on myös muutamia saariväyliä. Toramon frisbeegolfkorit saavat kiitosta hyvästä kunnosta ja väylät selkeistä merkeistä. 

Lausteen frisbeegolfrata – Lauste, Turku

Turun Lausteen frisbeegolfrata on suunniteltu ammattipelaajille, ja radalla on järjestetty sekä suomenmestaruus- että kansainvälisiä kilpailuja. 24-väyläinen rata vaihtelee korkeustasoltaan voimakkaasti – tämä tekee radasta haasteellisen. Pääasiassa heinikkoalustaisen Lausteen frisbeegolfradalla on sekä puisto- että metsäväyliä. 

Kirjurinluodon frisbeegolfrata – Kirjurinluoto, Pori

Porin Kirjurinluodon frisbeegolfrata kulkee upean Kirjurinluodon puistomaisemassa aivan Porin keskustan kupeessa. 21-väyläinen, ilmainen frisbeegolfrata on helppokulkuinen ja aloittelijoille sopiva. Haastetta kuitenkin luovat puiston puut, pensaat ja joen tuomat vesiesteet. Kirjurinluodon frisbeegolfradalla voi tehdä yhden pidemmän lenkin taikka joen jakamana kaksi lyhyempää lenkkiä.

Sibben frisbeegolfrata – Sibbe Disc Golf, Sipoo

Sibbe Disc Golf on yksi Suomen monipuolisimpia frisbeegolfratoja. Sibbe Disc Golf -radalla on kaksi 18-väyläistä frisbeegolfrataa, jotka vaihtelevat puisto-, metsä ja niittyväylistä lehti- ja havupuumetsiin. Kalliot luovat korkeuseroja, joten radalla pääsee heittämään sekä ylä- että alamäkeen. Maksullinen Sibbe Disc Golf sopii kahden ratansa ansiosta niin ammattilaisille kuin aloittelijoille; toinen rata on varattu erityisesti kilpakäyttöön ja toinen sopii paremmin satunnaisesti pelaaville. 

Talin frisbeegolfrata – Tali, Espoo

Espoon Talin frisbeegolfrata on kansainvälisen tason monipuolinen frisbeegolfrata, joka on erityisen hyvä jo lajia pidempään harrastaneille ja ammattilaisille. Talin rata koostuu kolmesta eripituisesta lenkistä, ja maisemat vaihtelevat puistosta metsämaastoon – ja radalla on lisäksi saariväylä. Alueella sijaitseva Mini-Tali on 6-väyläinen puttirata, joka sopii puolestaan aloittelijoille lajin harjoitteluun ja perheille.

Virpiniemen frisbeegolfrata - Virpiniemi Disc Golf Park, Oulu

Virpiniemen liikuntaopiston läheisyydessä sijaitseva Virpiniemi Disc Golf Park on mainio frisbeegolfrata sekä aloittelijoille että hieman kokeneemmillekin pelaajille. Frisbeegolfin vuoden 2021 Suomen mestaruuskisat järjestetään elokuun 19.–22. päivänä Virpiniemessä. Virpiniemen 18-väyläinen rata kulkee mäkisessä metsämaastossa. Ilmaisen radan kupeessa on kahvila virvokkeita varten.

Mukkulan frisbeegolfrata – Mukkula Disc Golf Park, Lahti

Lahden Rotarypuistossa sijaitsee vanhalle pallogolfkentälle tehty Mukkula Disc Golf Park. Mukkulan frisbeegolfradalla on kaksi 18-väyläistä rataa: puisto- ja metsärata. Golfhistorian vuoksi puistorata sisältää hienoja bunkkereita, ja kahden erilaisen radan lisäksi alueella on pituusharjoittelurata. Puistorata on Suomessa tunnettu useista ob-kepeistään (out of bounds), jotka luovat haasteita avoimille metsäradoille.