Suomen parhaat kesäteatterit

Page author

kirjoittanut Hertz - 18 kesäkuu 2021

Suomessa on pitkä kesäteatteriperinne, ja kesäteatteriesityksiä löytyy ympäri maan. Alla löydät Suomen suositut kesäteatterit, joita varten kesäreissu kannattaa ehdottomasti toteuttaa.

Pyynikin kesäteatteri

Pyynikin kesäteatteri sijaitsee kauniissa Joselininniemessä, noin kahden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Teatteri on pyörivä ja katettu, ja paikalla on myös teatteriravintola. Kesän 2021 kesäteatteriohjelmistoon kuuluvat komediaklassikko Tohvelisankarin rouva, Paula Norosen uutuuskirjaan perustuva, koko perheelle sopiva Supermarsu ja vieraat viemäristä sekä musiikkikomedia Pesänjako.

kesäteatteri_1

Heinolan kesäteatteri

Kymijoen rannalla, Heinolan keskustan Rantapuistossa sijaitseva Heinolan kesäteatteri esittää tänä kesänä komedian Riemurahat. Komediassa hyvin tavallisen keski-ikäisen pariskunnan elämä mullistuu, kun mies palaa kotiin salkku täynnä rahaa. Riemurahat-komedian näytökset alkavat heinäkuun 1. päivä. Alueella sijaitsevalta WPK-talolta löytyy anniskeluravintola, jossa voi nauttia lasillisesta ennen tai jälkeen teatterin.

Suomenlinnan kesäteatteri

Suomenlinnan kesäteatteri kätkeytyy Susisaareen, Hyvän Omantunnon linnakkeeseen. Katettu kesäteatteri on toiminut Suomenlinnan upeassa miljöössä jo vuodesta 1968. Tänä kesänä Ryhmäteatteri esittää Suomenlinnan kesäteatterissa näytelmän Sofian maailma, joka perustuu Jostein Gaarderin vuonna 1991 julkaisemaan teokseen. Heinäkuun 1. päivänä avaava näytelmä sukeltaa elämän syviin kysymyksiin, joihin vastaamalla ihminen voi sijoittaa itsensä paremmin osaksi maailmanjärjestystä.

kesäteatteri_2

Kivinokan kesäteatteri

Helsingin Kivinokassa, luonnonsuojelualueen kupeessa sijaitsee Kivinokan kesäteatteri. Produktioista vastaa Teatteri Tuli, ja tänä kesänä Teatteri Tuli esittää komedian Linjat kuumina ja lastennäytelmät Uppo Nalle ja Leppäkerttu pilkuton. Kesällä 2021 teatteri on täysin ulkoilmateatteri ilman katosta, joten säähän kannattaa varautua. Kivinokan kesäteatterilta löytyy kahvila–baari, joka on avoinna ennen näytöksiä ja näytösten jälkeen. Ensimmäisen näytelmän – Linjat kuumina – näytökset alkavat heinäkuun puolivälissä.

Mäntyharjun kesäteatteri

Etelä-Savossa, Mäntyharjun luonnonmaisemissa sijaitseva Mäntyharjun Pappilanparven kesäteatteri esittää tänä kesänä musiikkikomedian Elämänvirta. Esityksessä kyläbaari elää historiaansa, ja kylän omat tähdet kukoistavat omiensa joukoissa. Yhdellä kyläläisistä on unelmissa tulevaisuus kuninkaallisena tangolaulajana, mutta unelmalla on hintansa ja kipunsa. Esityksiä on muutaman viikon ajan heinäkuun 3. päivästä alkaen, ja erikoisuutena on 14.8. toteutettava yönäytös.

kesäteatteri_3

Rauman kesäteatteri

Tänä kesänä Rauman kesäteatteri tarjoaa road trip -henkisen musiikkikomedian Leevi and the Leavingsin hiteillä. Mitä kuuluu, Marja-Leena? -komedian päähenkilö havahtuu siihen, että on koko elämänsä kaivannut nuoruudenrakastettuaan. Hän päättää etsiä Marja-Leenan käsiinsä ja niin alkaa seikkailu halki kesäisen Suomen. Näytöksiä on heinäkuun alusta elokuun puoliväliin. Rauman katettu kesäteatteri sijaitsee Fåfängassa, aivan merenrannan läheisyydessä, ja teatteriravintola Ankkurista on mahdollista tilata väliaikatarjoilu esityksen lomassa nauttimiseen.

Korvenkylän kesäteatteri

Kouvolan Korvenkylän kesäteatteri tarjoaa tänä kesänä komediaesityksen, kun lavalle nousee heinäkuun 25. päivänä Ismo Leikola. Leikola keräsi historiallisella Late Night with Conan O’Brien -esiintymisellään yli 70 miljoonaa katselukertaa, ja kiertää tänä kesänä esiintymässä Suomessa. Esityksessä selviää, mitä Leikola on Amerikkaa kiertäessään oppinut. Korvenkylän kotiseutumuseo sijaitsee kesäteatterin kupeessa – museolla voi vierailla ennen esitystä tai esityksen väliajalla.

kesäteatteri_4

Muista varautua

Vaikka moni kesäteatteri on katettu, ovat kesäteatterit ulkoilmateattereita, joihin kannattaa varautua sään mukaan. Helteellä mukaan kannattaa varata hattu ja vesipullo, viileämmällä säällä riittävän lämpimät vaatteet. Väliaikatarjoilut ja tarkemmat ohjelmatiedot kannattaa tarkistaa ennen kesäreissuun lähtöä.