Upeiden hiekkarantojen ja vilkkaiden kaupunkien Teneriffa

Page author

kirjoittanut Hertz - 20 December 2022

Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla kohoaa Espanjan korkein huippu ja levittäytyy lukuisia huikeita rantoja. Teneriffan sää mahdollistaa matkailun ympäri vuoden, ja saarella on nähtävää ja koettavaa niin luonnon kuin kaupunkien ystäville.

Santa Cruz

Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife tarjoaa lukuisia puistoja, kauniita aukioita, pikkukahviloita sekä monia rantoja, jotka sopivat myös perheen pienimmille. Yksi tunnetuimmista on Las Teresitas -ranta, joka sijaitsee Santa Cruzin alueeseen kuuluvassa San Andrésin kylässä. Palmupuiden täplittämällä Las Teresitas -rannalla meri on lempeä, ja rannalta löytyy erilaisia ruokailu- ja ostosmahdollisuuksia. Hieman Santa Cruzin keskustaa etäämmällä sijaitsevat Tagananan ja Benijon rannat. Parque García Sanabria -puisto on keidas Santa Cruzin sydämessä; puistoon voi pysähtyä nauttimaan vehreästä puutarhasta, suihkulähteistä, patsastaiteesta ja arkkitehtuurista.

Kulinaarisia elämyksiä arvostavien kannattaa kokeilla Santa Cruzin Michelin-suositeltuja ravintoloita, kuten San Sebastian 57 -ravintolaa, joka ammentaa kauden sesonkiantimista perinteitä kunnioittaen sekä poimien vaikutteita muun muassa Etelä-Amerikasta. Vierailun arvoinen on myös ikonisen Plaza de España -aukion kupeessa sijaitseva Jaxana, joka yhdistää Kanariansaarten kuuluja raaka-aineita japanilaiseen keittiöön. Paikallista ruokaa arvostavien kannattaa piipahtaa Nuestra Señora de África -markkinoilla, josta löytyy kattava valikoima paikallisia juustoja ja viinejä sekä pikkuravintoloita, joista voi ostaa annoksia mukaan tai nauttia paikan päällä.

Playa de las Americas

Teneriffan etelärannikolla sijaitseva Playa de las Americas -ranta on saaren suosituimpia resort-alueita, erityisesti nuorten keskuudessa. Saaren yöelämän mekkana tunnettu Playa de las Americas sopii erityisesti niille, jotka haluavat keskittyä juhlimiseen; alue tunnetaan värikkäästä yöelämästä ja tapahtumista kellon ympäri. Ja koska autonvuokraus Teneriffalla on helppoa, voi majoituksen varata saaren rauhallisemmasta kolkasta ja hurauttaa autolla Playa de las Americas -rannalle musiikista ja ravintoloista nauttimaan.

Playa de las Americas -rannan kilometrin pituinen Verónicas -katu pursuaa yökerhoja, kabaree-baareja, elävää musiikkia, kauppoja ja ravintoloita. Resort-alueen keskellä levittäytyy myös golfkenttä, josta avautuvat upeat näkymät yli kimmeltävän meren. Playa de las Americas -rannalla on loistavat puitteet vesiurheiluun venematkoista vesihiihtoon, sukellukseen ja leijasurffaukseen. 

Teide

Kanariansaarten ja Espanjan korkein huippu sijaitsee Teiden kansallispuistossa. Teiden tulivuori kohoaa 3718 metriin, ja vuoren jylhiä rinteitä sekä vulkaanisia maisemia on mahdollista ihailla joko kaapelihissillä vuorelle nousten tai vaeltaen. Vaeltamisesta ja kiipeilystä nauttivat voivat nousta Teiden tulivuorelle jalan; nousu huippua kohden alkaa reilusta 2000 metristä. Vuorelle nousuun vaaditaan lupa, joten retki kannattaa järjestää matkanjärjestäjän avustuksella. 

Teiden tulivuorelle voi myös tehdä muun muassa yöretken, jossa suurin osa matkasta taitetaan kaapelihissillä viimeistä pariasataa metriä lukuun ottamatta. Auringon laskiessa ja taivaan pimetessä Teiden huipulla voi nähdä 83 tähtikuviota.

Siam Park

Siam Park -vesipuistossa levittäytyy sekä lukuisia allas- ja ranta-alueita että erilaisia vesiliukuja ja -pyörteitä. Thai-henkinen vesipuistoalue tarjoaa elämyksiä sekä perheen pienimmille että aikuisille, jotka voivat rantojen ja aaltoaltaiden lisäksi vierailla esimerkiksi kelluvilla markkinoilla taikka rentoutua cabaña-villojen rauhassa ja nauttia VIP-tarjonnasta. 

Korkeaa sykettä kaipaaville Siam Parkista löytyy erilaisia vesiliukuja; Paton Rapid liuku vie kiihtyvällä vauhdilla läpi pimeiden liukuputkien avarille ja valoisille alueille, joissa voi vauhdin huuman lisäksi nauttia kimmeltävästä Atlantin valtamerestä ja Teneriffan rantaviivasta. 

Los Cristianos

Teneriffan eteläisen lentokentän Reina Sofian länsipuolella sijaitsee Los Cristianos. Aikanaan pienenä kalastajakaupunkina tunnettu Los Cristianos on nykyisin yksi Kanariansaarten suosituimmista ja vilkkaimmista resort-alueista. Kaupungin alueella on useita kauniita rantoja, ja satamasta voi nousta huviristeilyille, varata sukellusretken taikka nousta lauttaan läheiselle La Gomeran saarelle. 

Pitkä rantapromenadi on nautiskelun keskus. Kadulla sijaitsee useita huippuravintoloita, baareja ja kahviloita, jotka tarjoavat sekä paikallisia Kanariansaarten herkkuja että kansainvälisten keittiöiden antimia. Illan hämärtyessä ja valojen syttyessä rantapromenadi on Teneriffan vilkkaimpia paikkoja. Kaupungin sydämestä löytyy laatuputiikkeja design-merkkeineen sekä paikallisia matkamuistoja myyviä pikkukauppoja.