Vancouver valloittaa vehreydellä ja jylhällä luonnolla

Kanadan Brittiläiseen Kolumbiaan kuuluva Vancouver tarjoaa matkailijoille upeita luontokohteita ja kiehtovaa kulttuuria.

Monipuolinen Vancouver Island

Brittiläiseen Kolumbiaan kuuluva Vancouver Island -saari on lumoava luonto- ja kulttuurikohde, joka tarjoaa sekä viehättäviä pikkukaupunkeja, villiä luontoa että alkuperäiskansojen historiaa ja upeaa taidetta. Vancouver Island -saarella voi muun muassa vaeltaa vuoristossa ja ihailla miekkavalaita, mustakarhuja sekä muita metsien ja merten eläimiä, kävellä karun kauniilla merenrannalla ja lumoutua taustalla siintävistä lumihuippuisista vuorista.

Saari jakautuu kuuteen alueeseen: Pohjois-Saareen, Nanaimon ja Campbell-joen väliseen alueeseen, Tyynenmeren reunaan, Cowichaniin, Eteläisen lahden saarialueeseen ja Etelä-Saareen. Jokaisella alueella on omat erityispiirteensä: Etelä-Saarella sijaitsee provinssin pääkaupunki Victoria, ja sinne keskittyy lukuisia pieniä kaupunkikeskuksia, vierailun arvoisia ravintoloita ja putiikkeja. Taiteen ystävien kannattaa puolestaan vierailla Cowichanissa, jossa on noin kaksikymmentä taiteilijayhteisöä, useita gallerioita sekä teattereita. Nanaimon ja Campbell-joen alue sopii urheiluaktiiveille, ja Eteläisen lahden saarialue rentoutumista kaipaaville; saaret tarjoavat spa-hoitoja, meditaatiota ja joogaa taikka rauhallista aikaa merenrantamökeissä.

Kiehtova Killarneyn asuinalue

Killarneyn asuinalue Vancouverin itäpuolella on kaupungin viimeisiä rakennettuja alueita; Killarney käsitti lähinnä metsää ja viljelysmaita toisen maailmansodan loppupuolelle saakka. Killarney oli aikanaan lähinnä irlantilaisväestön koti, nykyisin asuinalue kukoistaa monikulttuurisuutta – Killarneyssa asuu muun muassa kiinalais-, korealais-, vietnamilais-, karibialais- ja filippiiniläisyhteisöjä.

Naapurustossa on useita puistoja, jotka huokuvat sen vehreää menneisyyttä, ja Killarneyssa sijaitseekin yksi kaupungin suurimmista puistoista. Everett Crowley Park on vihreä keidas, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata pidemmälle kävelylle. 38 hehtaarin kokoinen puisto kuului ennen siirtomaavallan alkua Musqueam-, Squamish-, ja Tsleil-Waututh -kansoille, ja puisto tarjoaa useita nähtävyyksiä, upeita näkymiä ja aboriginaalien taidetta.

Perinnetalojen Shaugnessy

Shaugnessyn asuinalueella sijaitsee lukuisia perinnetaloja, jotka rakennettiin 1900-luvun alkupuolella. Shaugnessy Heights on Vancouverin loistavin esimerkki rakennetusta yhteisöstä, ja rakennukset edustavat English Arts and Crafts -taidesuuntausta, Tudor revival -tyyliä ja amerikkalaista craftsman-tyyliä. Rakennukset ovatkin osa kaupungin perinnemaisemaa.

Shaugnessyn alueella levittäytyy myös VanDusenin kasvitieteellinen puutarha, joka pitää sisällään yli 7500 erilaista kasvia eri puolilta maailmaa. Puutarhassa voi paitsi ihastella kasviloistoa ja paikallisia eläimiä, sukeltaa Elisabethin ajan pensasaitalabyrintin sokkeloihin ja samoilla puutarhan vehreydessä myös istahtaa lounaalle tai lasilliselle Truffles-kahvilaan tai Shaugnessy-ravintolaan.

Kasviloiston Stanley Park

Stanley Park -puisto on Vancouverin ensimmäinen ja suurin puisto, joka levittäytyy 400 hehtaarin alueella. Stanley Park puistossa avautuvat upeat meri- ja vuorimaisemat, ja puistossa on lukuisia vaellusreittejä, rantoja, kulttuuri- ja historianähtävyyksiä sekä ruokailumahdollisuuksia.

Puistossa sijaitsee myös kaupungin suurin akvaario, ja vehreän maiseman keskellä liikkuu Stanley Park -juna, jonka kyydistä puistoa voi ihailla kahden kilometrin ajan. Urheilun ystävät voivat pelata tennistä tai golfia – tai rentoutusta kaipaavat istahtaa piknikille.

Urheilun ystävien Vancouver Canucks ja Rogers-areena

Vancouverissa – tai Kanadassa ylipäätään – ei voi matkustaa käymättä jääkiekko-ottelussa. Vancouver Canucks -ammattilaisseura pelaa NHL-liigassa, ja joukkueen kotipelit pelataan Rogers-areenalla. Vancouver Canucks liittyi NHL-liigaan vuonna 1970, ja seura on edennyt Stanley Cup –finaaleihin kolmesti, mutta toistaiseksi joukkue ei ole voittanut kuulua palkintoa.

Vuonna 1995 ovensa avannut Rogers-areena rakennettiin korvaamaan Pacific Coliseum -areena kaupungin johtavana sisäurheilukeskuksena – sekä NBA-liigan Kanadaan saapumisen vuoksi. Monitoimiareena onkin Vancouver Canucks -seuran, Vancouver Warriors -lacrosse-seuran ja Vancouver Titans -esports-seuran kotiareena. Rogers-areenalla pelattiin vuoden 2010 Vancouverin olympialaisten jääkiekko-ottelut, ja areenalla järjestetään urheilun lisäksi konsertteja ja muita suurtapahtumia.