Vastuullisesti sähköautolla golfkentille

Page author

kirjoittanut Hertz - 27 April 2022

Sähköautoilu lisää golfharrastuksen vastuullisuutta

Sähköautojen suosio kasvaa kohisten, niin omistus- kuin vuokra-autoissa. Suurin osa golfharrastajien hiilijalanjäljestä syntyy pelaajien matkaamisesta golfkentälle, joten sähköauton valitseminen polttomoottoriauton sijaan tekee golfaamisesta vastuullisempaa.  Ja mitä pidemmäksi ajomatka kasvaa, sen suurempi on sähköauton ympäristöetu.

Sähköauton ekologisuus syntyy ennen kaikkea ajamalla. Golfharrastajat ajavat vuodessa keskimääräistä autoilijaa enemmän, koska golfkenttä on usein kaupungin keskustan laitamilla tai ulkopuolella, ja moni matkustaa golfaamaan pidemmällekin.

Sähköauton vuokraaminen on ekoteko, koska sähköauton käyttöpäästöt ovat polttomoottoriautoa matalammat. Hertz tarjoaa kattavan sähköautovalikoiman, jolla golfkentälle ajelee aiempaa ympäristöystävällisemmin.

Suomen Golfliiton jäsenet saavat Hertziltä jopa 15 % alennusta lyhytaikaisesta 1-29 vuorokauden autonvuokrauksesta. Jos autolle on tarvetta pitemmäksi ajaksi, kokeile joustavaa ja helppoa leasing-autoratkaisua, Hertz MiniLeasingia. Minimivuokra-aika on vain 30 vuorokautta, jonka jälkeen auton voi palauttaa milloin vain.

Golfkenttä on oiva latauspaikka

Vaikka Suomi on sähköautojen määrässä Pohjois-Eurooppaa jäljessä, kasvaa sähköautojen määrä vuosi vuodelta. Arvioiden mukaan vuonna 2026 Suomessa on noin 250 000 sähköautoa.

Lisäksi sähköautojen ja polttomoottoriautojen välinen hintakuilu kapenee koko ajan, kun sähköautojen määrät kasvavat ja hinnat maltillistuvat.

Golfkenttien sähköautojen latauspisteiden kysyntä kasvaa sähköautojen yleistymisen myötä. Golfkentät ovat loistava paikka sähköautojen lataamiselle, koska autot seisovat kenttien parkkipaikoilla vähintään muutaman tunnin, usein puolesta päivästä päivään.

Keskinopeilla, 11 tai 22 kilowatin latauspisteillä sähköauton akun lataa golfkierroksen aikana tyhjästä täyteen. 

Golfliiton teettämän kyselyn mukaan jo lähes 40 prosentilla kentistä on mahdollisuus ladata täys- tai hybridisähköautoja. Golfliiton kyselyyn vastasi 72 kenttää ympäri Suomen.

Lisäksi yli 70 prosenttia kentistä kertoi lisäävänsä sähköautojen latauspisteiden määrää tai harkitsevansa ensimmäisten latauspisteiden asentamista. Osa kentistä tarjoaa tällä hetkellä ilmaisen sähköauton latauksen, ja osalla sähköauton latauksen hinta perustuu joko kiinteään tai aika- taikka kulutusperusteiseen maksuun. 

Tällä hetkellä sähköauton latauspalvelu tai pikalaturi löytyy Arcgipelago Golf-, Bjärkas Golf-, Golf Pirkkala-, Harjattula Golf-, Hirsala Golf-, Hirvihaaran Golf-, Järviseudun Golf-, Koskigolf-, Kultaranta Resort-, Kytäjä Golf-, Linna Golf-, Master Golf-, Nevas Golf-, Nordcenter Golf & CC-, Pielis Golf-, Ruuhikoskigolf-, Sarfvik Golf Club-, Sea Golf Rönnäs-, Suur-Helsingin Golf-, Tahko Golf- ja Viipurin Golf -kentiltä.Tutustu Hertz Autovuokraamon sähköautovalikoimaan.