Vauvan kanssa Nuuksion kansallispuistossa

Viikonlopun vietto Nuuksion kansallispuistossa on täydellinen vaihtoehto kaikille pääkaupunkiseudun lähellä asuville ja myös muille matkaajille. Nuuksion kansallispuisto on todellinen pääkaupunkiseudun helmi. Metsän vaikutus hyvinvointiin on todettu monissa tutkimuksissa ja erityisesti hektisessä kaupunkiarjessa huomaan kaipaavani luontoa ja metsän rauhaa.

Päätimmekin viettää alkukesällä lauantaipäivän Nuuksion syleilyssä. Perheeseemme kuuluu 10 kuukautta vanha aktiivinen pieni poika, joten päädyimme valitsemaan reitiksi 4km mittaisen Haukankierroksen. Vauva meni matkassa mukana kantorepussa isän kyydissä. Lenkki oli juuri sopivan mittainen vauvan kanssa kierrettäväksi. Matkan varrella pysähdyimme hetkeksi juomaan ja syömään välipalat, sekä tietysti ihastelemaan maisemia.

Upeiden maisemien ja sopivan haastavan reitin lisäksi annan erityistä kiitosta Nuuksion Haukkalammelle hyvistä ja siisteistä käymälöistä. Vaikka Aasiassa reissanneena olemme tottuneet monenlaisiin paikkoihin, niin kyllä sitä silti jokainen varmasti arvostaa siistejä vessoja. Niidenkin ansiosta Nuuksioon on helppo lähteä vauvan kanssa. Vauva toki ei katso aikaa ja paikaa, joten metsäpolullakin voi sattua ja tapahtua mitä vaan, joten vaipat ja puhdistusliinat kannattaa ottaa reppuun mukaan.

Haukkalammelle hurauttaa Helsingin keskustasta reilussa puolessa tunnissa. Haukkalammen lähtöpiste löytyy Haukkalammentie 32, 02820 Espoo osoitteesta.

Helsingin keskustassa asuvina meille on helppo vaihtoehto vuokrata auto keskustan Hertz pisteestä ja hurauttaa sillä samantien Nuuksioon. Vauva-arjessa arvostaa erityisesti vapaata aikataulua ja auton kanssa luontoretkelle lähteminen on meille tällä hetkellä ainut vaihtoehto. Tarkemmin meidän ajatuksia siitä miksi vuokraamme auton oman auton hankkimisen sijaan löytyy Oma auto vs vuokra-auto videolta.

Mikäli haluaa saada luontopuolusta enemmän irti ja kunto riittää löytyy Nuuksiosta reittejä aivan kaiken kuntoisille.

Punarinnankierros on pituudeltaan 2km ja sopii loistavasti aloittelijoille ja nautinnolliseen pieneen metsäilyyn.

Haasteita kaipaavien kannattaa suunnata Korpinkierrokselle, joka on vajaa 8km pituinen ja selvästi haastavampaa maastoa.

Todellisille taitajille löytyy Reitti 2000, joka on hurjat 110km ja soveltuu täten pitkän matkan pyöräilijöille.

Me olemme päiväreissun tekijöitä, mitä tulee metsässä oleiluun, mutta mikseipä sitä joskus ottaisi rinkkaa selkään ja jäisi nauttimaan luonnosta koko viikonlopuksi. Toistaiseksi kaupunkilaisuus on pinttynyt niin vankasti kiinni selkärankaan, että oma sänky huokuttelee telttaa enemmän.

Tule kurkkaamaan vielä meidän perheen luonnossa samoilua Vauvan kanssa Nuuksion Kansallispuistossa- videolta! Toivottavasti sinäkin innostut lähtemään päiväretkelle Nuuksioon!

Kurkkaathan vielä kaikki Nuuksion reitit Luontoon.fi sivun reittioppaasta!

Tiesitkö muuten, että Suomessa on yhteensä 40 kansallispuistoa? Siinä onkin hyvä tavoite "Tutustu jokaiseen kotimaan kansallispuistoon".

Monessako kansallispuistossa sinä olet käynyt?