Viisi viikonloppukohdetta Suomessa – ihanat hotellit ja kylpylät

Page author

kirjoittanut Hertz - 11 lokakuu 2018

Syksyisin on mukavaa tehdä arjen rutiinia rikkovia minimatkoja, jotka auttavat jaksamaan paremmin vuoden pimeintä aikaa. Aina ei tarvitse lähteä kaukomaille lomailemaan, sillä Suomesta löytyy ihastuttavia boutique-hotelleja ja rentouttavia kylpylöitä, jotka tarjoavat piristystä tasaiseen arkeen.

Viikonloppuloma Suomessa on vuokra-auton avulla helppoa, ekologista, ja ennen kaikkea hauskaa. Voit valita tarpeeseesi sopivan auton, noutaa sen haluamanasi ajankohtana ja palauttaa auton viikonlopun lopuksi. Hertzin autokaluston keski-ikä on vain 6–9 kuukautta, joten saat käyttöösi uuden ja toimivan auton, joka on varustettu viimeisimmillä mukavuuksilla ja uusimmalla turvatekniikalla.

Hertz Prestige Collection – arjen luksusta

Jos haluat lisätä viikonloppulomaasi luksusta, valintasi on Hertz Prestige Collection. Prestige Collection tarjoaa premium-luokan mukavuutta, tyyliä ja laatua, loistavaa suoritustasoa unohtamatta.

Kaikki Suomen malliston Prestige Collection -autot ovat nelivetoisia, automaattivaihteisia ja varustettu GPS-navigaattorilla. Valikoimaan kuuluvat laatumerkit Volvo ja BMW, ja takaamme haluamasi merkin ja mallin jo varauksen yhteydessä. Valitsemasi auto odottaa sinua valmiina, ja näin sinä pääset nopeasti ratin taakse ja tien päälle.

Tässä viisi kiehtovaa hotellikohdetta ympäri Suomen, joista jokainen tarjoaa loistavat puitteet rentouttavaan viikonloppulomaan.

1. Arctic Light Hotel, Rovaniemi

Arctic Light Hotel on Rovaniemen ensimmäinen boutique-hotelli. Hotellin tilojen suunnittelun lähtökohtina ovat toimineet yksilöllisyys, korkea laatu ja yksityiskohtien runsaus.

Arctic Light Hotel toimii Rovaniemen keskustassa vanhassa kauppalantalossa, jossa on aiemmin työskennellyt muun muassa Rovaniemen kaupungin halllinto. Idea tyhjäksi jääneen kauppalantalon hyödyntämisenä hotellina syntyi vuonna 2013, ja hotelli avasi ovensa huhtikuussa 2015.

Hotellista löytyy 57 kauniisti sisustettua huonetta ja sviittiä sekä lounge-tila, kuntosali ja hotellin oma ravintola. Rakennus on yleiskaavassa osittain suojeltu, ja näin ollen monet sisustuksen yksityiskohdat ovat alkuperäisiä. Suojeltuja yksityiskohtia ovat esimerkiksi parvekkeiden kaiteet ja porraskäytävien koristeet.

Kauniiden, Lapin tunnelmaa henkivien huoneiden lisäksi Arctic Light hotelli on saanut kiitosta laadukkaasta aamiaisestaan. Perinteisten aamupalaruokien lisäksi tarjolla on monipuolisesti hedelmiä, smoothieita ja raakakakkuja. Kahvi keitetään aina paikan päällä jauhetuista pavuista. Aamiainen sisältyy aina huonehintaan.

Arctic Light Hotel sijaitsee Rovaniemen keskustassa, joten Rovaniemen ostosmahdollisuudet, nähtävyydeet ja kulttuuritarjonta ovat kaikki vain muutaman askeleen päässä.

Arctic Light Hotel, Valtakatu 18, 96200 Rovaniemi.

2. Hotelli Yöpuu, Jyväskylä

Hotelli Yöpuu on ainutlaatuinen ja lämminhenkinen putiikkihotelli Jyväskylässä. Rakennus on valmistunut vuonna 1928 ja hotellina rakennus on toiminut vuodesta 1988.

Hotelli koostuu kahdesta sviitistä, 13 kahden hengen huoneesta ja 11 yhden hengen huoneesta. Kaikki huoneet on sisustettu oman teemansa mukaisesti, jotka vaihtelevat perinteisestä pohjoismaalaisesta tyylistä romanttisen kautta afrikkalaisen eksoottiseen.

Hotelli Yöpuun yhteydessä toimii ensiluokkainen ravintola Pöllöwaari. Pöllöwaarissa tarjoillaan herkullista hotelliaamiaista, lounasta ja illallista. Kaikki ruuat valmistetaan laatua kunnioittaen sesongin raaka-aineista.

Ravintolan lisäksi hotelli Yöpuusta löytyy suomalaisittain harvinainen viinibaari sekä säävarauksella auki oleva viinipiha. Baarissa voi laajan viinivalikoiman lisäksi nauttia pienpanimo-oluista ja cocktaileista.

Hotelli Yöpuu, Yliopistonkatu 23, 40100 Jyväskylä.


3. Haikon kartano & Spa, Porvoo

Haikon Kartano Porvoossa lienee Suomen tunnetuin kartanohotelli. Samalla paikalla kartanoelämää on eletty jo 1300-luvulta alkaen, tosin nykyinen kartano paikalle on valmistunut vuonna 1913.

Haikon Kartano koostuu itseasiassa kahdesta rakennuksesta: varsinaisessa kartanohotellissa on 24 huonetta, viereisessä uudemmassa, 1970-luvulla valmistuneessa kylpylähotellissa 185 modernimpaa huonetta. Kartanohotellin jokaisessa huoneessa on yksilöllinen sisustus.

Kartanohotellissa panostetaan erityisesti laadukkaaseen palveluun, ja asiakkaiden toiveista onkin huolehtimassa joukko hovimestareita. Kartanosta löytyy myös à la carte -ravintola.

Kylpyläosastolta löytyy muun muassa oleskeluallas, poreallas ja kylmäallas. Saunojakin on useita erilaisia: perinteisen suomalaisen saunan lisäksi Haikosta löytyvät niin höyrysauna kuin aromisaunakin.

Aamiainen kartanoravintolassa, sisäänpääsy kylpylään sekä kuntosalille ja ilmainen pysäköinti sisältyvät kaikkiin yöpymisiin.

Haikon Kartanosta on lyhyt matka Porvooseen, jonka viihtyisässä vanhassa kaupungissa kannattaa vierailla miniloman aikana.

Haikon kartano, Haikkoontie 114, 06400 Porvoo.

4. Hotel St. George, Helsinki

Hotel St. George on upouusi Hotelli aivan Helsingin keskustassa, Vanhan kirkkopuiston lähellä. Hotelli sijaitsee 1800-luvun lopulla valmistuneessa rakennuksessa, ja talon henkeä on kunnioitettu hotellin sisustuksessa.

Taide ja design ovat isossa osassa St. Georgessa, ja heti aulassa vierailijoita tervehtii katosta roikkuva maailmankuulun taiteilijan Ai Weiwein silkistä ja bambusta suunnittelema teos. yhteensä hotellin huoneista ja yleisistä tiloista löytyy 400 teoksen taidekokoelma.

Kaikki hotellin 153 huonetta ja viisi sviittiä ovat yksilöllisesti sisustettuja. Ylimmän kerroksen huoneista avautuu maisema Helsingin kattojen ylle ja osasta huoneita voi ihailla Vanhankirkon puistoa.

Kauniiden huoneiden lisäksi St. George -hotellista löytyy pohjoismaista ja välimerellistä ruokaa onnistuneesti yhdistelevä ravintola Andrea, uima-altaallinen spa, kuntosali, St. George Bakery -leipomo sekä cocktail-baari. Hotellin sisäpihalla on lasikattoinen talvipuutarha.

Hotel St. George, Yrjönkatu 13 C, 00120 Helsinki.

5. Naantalin kylpylä, Naantali

Monet pitävät Naantalin kylpylää Suomen parhaana kylpylänä, ja se kuuluukin ainoana pohjoismaisena kylpylänä Royal Spas of Europe -ketjuun. Naantalin kylpylä sijaitsee idyllisessä ympäristössä Naantalissa Turun saaristossa.

Naantalin kaupungilla on pitkät kylpyläperinteet: kaupungissa on kylvetty jo 1700-luvulla Viluluodon lähteessä, jolla oli maine sairauksia parantavana ’ihmelähteenä’.

Naantalin kylpylän allasosastolla on kolme allasta, hierovia suihkuja sekä ulkoallas, jonka lämpötila pysyy ympäri vuoden 30 asteessa. Kylpylän hoito-osastolla voi nauttia erilaisista hoidoista ja hieronnasta.  Kylpylästä löytyy myös kuntosali, kuusi ravintolaa, kolme baaria, viinikabinetti ja kahvila.

Kylpylässä järjestetään ohjattua liikuntaa, ja kylpylän lähiympäristö on erinomaista ulkoilumaastoa. Turun ja Naantalin keskustat sekä Naantalin idyllinen vanhakaupunki ravintoloineen ja kauppoineen sijaitsevat kaikki lyhyen ajomatkan päässä.

Naantalin kylpylä, Matkailijantie 2, 21100 Naantali


Miniloma Suomessa tarjoaa ihanan lepohetken arjen keskelle. Uudella ja laadukkaalla vuokra-autolla matka taittuu kätevästi ja nopeasti. Sinun tarvitsee keskittyä vain lomasta nauttimiseen. 

Page author

Artikkelin on kirjoittanut Hertz

41 Postaukset