Ystävänpäivä Suomessa – katso romanttiset kohteet

Page author

kirjoittanut Hertz - 04 helmikuu 2019

Helmikuun 14. päivä vietetään ystävänpäivää. Maailmalla Valentinen tai Valentinuksen päivällä on vuosisatoja pitkiä perinteitä, mutta Suomessa ystävänpäivän vietto on verrattain uusi tapa: ystävänpäivää on vietetty vasta 1980-luvulta alkaen. Suomessa ystävänpäivään kuuluu ystävien muistaminen, mutta ystävänpäivä on muuttunut yhä enemmän rakastavaisten juhlaksi. Ystävänpäivä onkin oiva hetki viettää romanttinen viikonloppu oman rakkaan kanssa.

Aina romanttista viikonloppua varten ei tarvitse lähteä ulkomaille. Rentoutuminen ja kahdenkeskinen aika lumoavissa olosuhteissa onnistuu myös koti-Suomessa. Miltä kuulostaa hoidot kylpylässä, yöpyminen lasi-iglussa Lapissa tai boutique-hotellissa kaupungin keskustassa?

Lapin taikaa

Hotel Aurora, Luosto – revontulia ja mystistä Lapin tunnelmaa

Santa's Hotel Aurora on pieni ja tunnelmallinen hotelli Luostotunturin juurella. Santa’s Hotel Aurorassa yhdistyvät tunturimökin ja hotellimajoituksen parhaat puolet: tunnelmallisissa ja kodikkaasti sisustetuissa huoneissa on oma sauna ja osassa myös oma takka. Hotellihuoneiden ikkunat osoittavat pääosin pohjoiseen, sillä tämä suunta on paras revontulien katseluun.  Hotellissa on huoneiden lisäksi lasi-igluja, joissa yöpyessä voi kokea olevansa keskellä Lapin ainutlaatuista luontoa.

Hotel Aurora, Luppokeino 1, 99555 LUOSTO

Ajomatka Etelä-Suomesta Luostolle kestää koko päivän. Jos koko reissua ei halua ajaa, on mahdollista matkustaa junalla tai lentäen Rovaniemelle, ja hypätä asemalla vuokra-autoon. Rovaniemeltä ajomatkaa Luostolle on 130 kilometriä.

Hotel Kakslauttanen – Lapin kuuluisin majoitus

Hotelli Kakslauttanen sijaitsee Saariselän tunturialueella. Kakslauttanen on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista matkakohteista. Majoittua voi lasi-, kelo-tai lumi-iglussa, kelomökissä tai vaikka kullankaivajamökissä.

Lemmenlomalaisille on tarjolla myös yli 60-neliöinen kelomökki ammeen ja saunan kera. Mökin terassilla on ulkoporeallas.

Kakslauttanen, 99890 SAARISELKÄ

Kakslauttanen sijaitsee 10 km etelään Saariselän keskustasta, kun ajetaan nelostietä (E75) pitkin. Kakslauttanen sijaitsee virallisesti Sodankylän kunnan puolella, mutta sen katsotaan kuitenkin kuuluvan Saariselän matkailualueeseen.


Arctic Light Hotel – 5 tähden tyyliä

Arctic Light Hotel on Rovaniemen ensimmäinen boutique-hotelli. Hotellista löytyy 57 kauniisti sisustettua huonetta ja sviittiä sekä lounge-tila, kuntosali ja hotellin oma ravintola. Tilojen suunnittelun lähtökohtina ovat toimineet korkea laatu, yksilöllisyys ja yksityiskohtien runsaus.

Kauniiden huoneiden lisäksi Arctic Light Hotel on saanut kiitosta laadukkaasta ja runsaasta aamiaisestaan.

 Arctic Light Hotel, Valtakatu 18, 96200 ROVANIEMI

Arctic Light Hotel sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Rovaniemen keskustassa. Hotellihuoneen hintaan kuuluu maksuton pysäköinti.Kartanoromantiikkaa

Vanajanlinna – entisaikojen tunnelmaa kartanomiljöössä

Vanajanlinna valmistui vuonna 1924 metsästyslinnaksi, ja se on toiminut hotellina 1990-luvulta alkaen. Vanajanlinnan päälinnassa on 30 huonetta sekä neljä ylellistä sviittiä. Huoneista avautuvat näkymät kauniiseen kartanon puistoon sekä järvelle.

Kaikki huoneet on entisöity entisajan tyyliin, joten Vanajalinnassa pääsee kokemaan vanhanaikaista romantiikkaa parhaimmillaan.

Hotelli Vanajanlinna, Vanajanlinnantie 485, 13330 HARVIALA HÄMEENLINNA.

Hotelli Vanajanlinna sijaitsee Hämeenlinnassa hyvien ajoyhteyksien päässä. Vieraille on käytettävissä maksuton suuri pysäköintialue. 

Krapi – Keski-Uudenmaan keidas

Restauroidussa latorakennuksessa toimiva Hotel Krapi sijaitsee idyllisellä paikalla Tuusulanjärven rannassa. Romanttiseen viikonloppuun sopii Krapi Superior-huone, jossa on oma kylpyhuone kylpyammeella ja sadesuihkulla. Halutessaan huoneeseen saa odottamaan valmiiksi kuohuviinin ja leikkokukkia.

Samassa pihapiirissä toimivat 1880-luvun puuhuvilassa sijaitseva Krapihovi-ravintola, palvaamo, aitta, alitupa ja viinikellari. Kesäisin ja tapahtumien aikaan avoinna ovat ravintola Mankeli, kesäterassi sekä kesäteatteri.

Hotel Krapi, Rantatie 2, 04310 TUUSULA.

Krapi sijaitsee Tuusulanjärven itärannalla. Tuusulan Rantatien ja Tuusulantien (tie 145) risteyksessä. Vieraille on varattuna pihalla ilmainen pysköintialue.Haikon kartanossa historiallista tunnelmaa

Haikon kartano-, kylpylä- ja kokoushotelli sijaitsee puiston keskellä merenrannalla Porvoossa. Kartanohotellin huoneet on sisustettu yksilöllisesti historialliseen kartanotyyliin. Huoneeseen on mahdollista tilata lisämaksusta kukkia, suklaata, hedelmiä, juustolautanen, cocktailpaloja sekä samppanja- tai kuohuviinipullo. Yöpymiseen sisältyy myös aina kuntosalin ja kylpylän vapaa käyttö.

Hotelli Haikon Kartano, Haikkoontie 114, 06400 PORVOO.

Haikon Kartano sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja 10 minuutin päässä Porvoon Vanhasta kaupungista. Hotellilla on oma maksuton pysäköintialue.

Ihanat hotellit

Hotelli Kämp - Helsingin helmi

Helsingin Kluuvissa sijaitseva Hotelli Kämp on aloittanut toimintansa jo vuonna 1887. Alkuperäinen Kämp purettiin 1960-luvulla toimistorakennuksen myötä, mutta osia siitä rakennettiin kopioina osaksi uudisrakennusta, ja hotellitoiminta käynnistyi uudelleen vuonna 1999.

Huoneiden tyylikäs ja tunnelmallinen sisustus sekä huippuluokan mukavuudet takaavat viihtymisen. Kaikkiin huoneluokkiin sisältyy pääsy Kämp Spahan, joka tarjoaa spa-hoitoja, saunaosaston ja kuntosalin käytön sekä pilates- ja joogatunteja.

Pohjoisesplanadi 29, 00100 HELSINKI.

Hotel Kämp sijaitsee Esplanadin puiston kupeessa keskellä kaupunkia. Kämp tarjoaa pysäköintipalvelun lämmitetyssä tallissa maksua vastaan. Pysäköintipalvelu pysäköi auton ja tuo sen käyttöön aina tarvittaessa.


Park Hotel Turku

Park Hotel Turku toimii vuodelta 1902 peräisin olevassa jugend-rakennuksessa, ja hotelli henkiikin vanhan ajan tunnelmaa.  Jokaisessa Park-hotellin 20 huoneessa on yksilöllinen sisustus, ja näiden lisäksi hotellista löytyy kaksi ainutlaatuista sviittiä: kattokerroksessa sijaitseva Ateljéesviitti sekä morsiussviitti.

Nimestään huolimatta morsiussviittiä tarjotaan mielellään käyttöön myös muille kuin hääyötään viettäville pareille. Sviitin erikoispiirteenä toimii makuuhuone holvikaarineen ja sydänkuvioituine pikkuikkunoineen.

Majoituksen hintaan kuuluu ilmainen autopaikoitus hotellin pihalla, monipuolinen aamiainen sekä langaton internet-yhteys.

Park Hotel Turku, Rauhankatu 1, 20100 TURKU.

Park Hotel Turku sijaitsee Turun keskustassa, lähellä rautatieasemaa. Majoituksen hintaan kuuluu aina ilmainen pysäköinti hotellin pihalla, 

Hotel Astor

Kaikki Hotel Astorin huoneet Vaasassa ovat sisustukseltaan, kooltaan ja muodoltaan erilaiset. Useassa huoneessa on oma sauna. Hemmottelua kaipaaville on saatavilla wellness-paketti, johon kuuluu hoitoja Wasa Wellnessissä ja päivällinen läheisessä ravintolassa. Hotellissa tarjoillaan myös lähiruokaan painottuvat aamiainen ja brunssi.

Hotel Astor, Asemakatu 4, 65100 VAASA.

Hotel Astor hotelli sijaitsee aivan Vaasan rautatieasemaa vastapäätä. Hotellilla on yksityinen pysäköintialue, joka on vieraiden käytössä.


Hertz Prestige Collection – luksusta ystävänpäivään

Jos haluat lisätä ystävänpäivälomaasi luksusta, Hertz Prestige Collection tarjoaa premium-luokan mukavuutta, tyyliä ja laatua.

Suomen Prestige Collection -valikoimaan kuuluvat laatumerkit Volvo ja BMW, ja takaamme haluamasi merkin ja mallin jo varauksen yhteydessä. Valitsemasi auto odottaa sinua valmiina haluamanasi aikana, ja näin pääsette nopeasti ja vaivatta loman viettoon.