Kaikkien aikojen joulu – Suomen parhaat joulukaupungit

Page author

kirjoittanut Hertz - 15 marraskuu 2018

Iso osa - joidenkin mielestä paras osa – joulua, on joulunodotus. Joulutunnelmaan voi kotona virittäytyä monilla eri tavoilla: koristelemalla, joululauluja kuuntelemalla tai vaikka piparkakkuja leipomalla.

Joulutunnelmaa voi hakea myös kodin ulkopuolelta. Kun käytössä on vuokra-auto, on ympäri Suomea helppoa reissata erilaisiin joulutapahtumiin. Auton voit vuokrata helposti päiväksi tai vaikka viikonlopuksi.

Jos tarvitset autoa käyttöösi koko joulukuuksi, muista Hertz Minileasing. Kuinka helppoa onkaan hoitaa jouluostokset, joululomailu ja sukulaisilla vierailu, kun käytössä on uusi ja turvallinen auto. Hertz MiniLeasingin hinnoittelu ei sisällä piilokuluja, vaan hinta sisältää vakuutukset, 24/7-tiepalvelun, 2000 ajokilometriä ja paljon muuta kiinteään kuukausihintaan.

Esittelemme nyt neljä suomalaista joulukaupunkia, ja kerromme miten niissä voi virittäytyä joulutunnelmaan. Löydä parhaat joulumarkkinat, tapaa joulupukki, osta joululahjat ja nauti jouluherkkuja.

Rovaniemi - Joulupukki ja joulun aito taika

Ensimmäisenä joulukaupunkien listalta löytyy itseoikeutetusti Joulupukin kotikaupunki Rovaniemi. Rovaniemi sai virallisen Joulupukin kotikaupungin aseman vuonna 2010, tätä ennen Rovaniemi toimi Joulupukin epävirallisena kotina 25 vuotta, vuodesta 1985 asti.

Joulupukin Pajakylä eli Santa Claus Village on yksi Lapin ja koko Suomen suosituimpia turistinähtävyyksiä, joka vetää vierailijoita Rovaniemelle ympäri vuoden joka puolelta maailmaa.

Pajakylästä löytyy Joulupukin oma tupa sekä postitoimisto. Osana Pajakylää toimii myös Lumiukkomaailma, josta löytyy jääravintola, jääbaari sekä erilaisia talviaktiviteetteja, kuten husky- ja poroajeluja. Halutessaan yöpyä voi igluhotellissa tai kotamallisissa lasihuoneistoissa.

Alueelta löytyy myös laaja keskittymä kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita, joten jouluostokset hoituvat Pajakylässä vierailun yhteydessä näppärästi. Alueen myymälöistä löytyy paljon jouluaiheisia käsitöitä, koriste-esineitä ja leluja, unohtamatta perinteisiä matkamuistoja ja aitoja lappilaisia käsitöitä.

Rovaniemen joulunavaus järjestetään joka marraskuu Joulupukin Pajakylässä. Tontut ja paikalliset artistit tuottavat yhteisvoimin joulukonsertin, joka huipentuu Joulupukin puheeseen.

Pääset Pajakylään Napapiirille ajamalla 8 km Rovaniemeltä 4-tietä Ivaloon päin. Rovaniemen lentokentältä matkaa Pajakylään on vain kolme kilometriä. Rovaniemellä löydät Hertzin toimipisteet rautatieasemalta, Koskikadulta ja Rovaniemen lentoasemalta.

Turku – joulurauhaa ja Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat

Rovaniemen lisäksi Turku on Suomen tärkein joulukaupunki, sillä joulurauha julistetaan Suomen Turusta Prinkkalan talon parvekkeelta joka jouluaatto kello 12. Joulurauhan julistamisella on Turussa pitkät perinteet: joulurauha on julistettu Turussa jo yli 700 vuoden ajan.

Idyllisenä kesäkaupunkina tunnettu Turku on myös idyllinen joulukaupunki. Turun Tuomiokirkon vieressä Vanhalla Suurtorilla järjestetään Turun Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat. Markkinat järjestetään neljänä viikonloppuna marraskuun lopusta joulukuun puoliväliin saakka.

Joulumarkkinoilta voi ostaa jouluherkkuja paikallisilta tuottajilta, koruja, vaatteita, lahjatavaroita ja erilaisia käsitöitä. Markkinoiden ohjelmaan kuuluvat myös erilaiset jouluaiheiset esitykset ja näytelmät.

Turku on monipuolinen ostoskaupunki, joka tarjoaa vierailijalle runsaasti mahdollisuuksia jouluostosten tekoon niin kauppakeskusten, pienten putiikkien kuin tavaratalojen muodossa. Muista myös Turun idyllinen kauppahalli, jonka lukuisat pienet herkkukaupat ovat erikoistuneet paikallisiin ruokiin. Liikkeiden lisäksi kauppahallista löytyy myös kahviloita ja ravintoloita.

Joulukuun alussa Turussa vietetään perinteistä joulunavausta, joka kokoaa keskustaan kymmeniä tuhansia ihmisiä nauttimaan ohjelmasta ympäri Turun keskustaa. Joulunavaus huipentuu kävelykadun jouluvalojen sytytykseen.

Turussa autonvuokraus onnistuu Turun keskustasta tai Turun lentoasemalta, Hertzin autonvuokraustoimipisteistä.

Helsinki – pääkaupunki syttyy jouluun

Helsingissä riittää joulumarkkinoita ja -tapahtumia lähes jokaiselle marras-joulukuun viikonlopulle. Virallinen joulunodotus Helsingissä alkaa jouluvalojen syttymisestä marraskuun lopussa. Ensimmäisen kerran valot sytytettiin jo vuonna 1949, kun Aleksanterinkadun kauppiaat halusivat tuoda valoa ja toivoa sodasta toipuville helsinkiläisille.

Valojen sytyttyä perinteinen jouluparaati aloittaa matkansa ydinkeskustan halki Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin kautta päätyen Senaatintorille.

Joulukadun avausta käy vuosittain seuraamassa jopa 50 000 ihmistä.

Tuomaan Markkinat ovat ehkä Suomen tunnetuimmat joulumarkkinat, jotka ovat herättäneet huomiota myös ulkomailla. Upealla paikalla Helsingin Tuomiokirkon edessä Senaatintorilla sijaitsevat markkinat ovat muodostuneet monille jokavuotiseksi perinteeksi.

Tuomaan markkinoilta löytyy kaksi Ruokapihaa, joilla voi nauttia pikkupurtavaa, ruoka-annoksia ja juomia aina glögistä pienpanimo-oluisiin ja gin toniciin. Alueelta löytyy yli sata myyjää, joilta voi ostaa jouluherkkuja, koristeita, käsitöitä ja kotimaista designia. Joulupukki on tavattavissa torilla päivittäin ja paikalta löytyy myös vanhanajan karuselli.

Tuomaan markkinoiden lisäksi suosittuja joulumarkkinoita Helsingissä ovat designiin keskittyneet Korjaamon joulumarkkinat sekä Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävä Vanhan Joulutori. Markkinoiden lisäksi yksi Helsingin joulunajan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Stockmannin tavaratalon ikkunat, jotka koristellaan joka vuosi jouluisella teemalla.

Autonvuokraus Helsingin keskustassa helposti, kun vuokraat auton Hertzin City Central -toimipisteestä. Hertz -vuokra-autoja löytyy keskustan pisteen lisäksi kuudesta toimipisteestä Helsingin alueelta sekä muualta pääkaupunkiseudulta, mukaan lukien Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Porvoo – Etelä-Suomen idyllisin joulukaupunki

Vanhan Porvoon puutalot ja mukulakivikadut yhdistettynä kodikkaisiin kahviloihin, viehättäviin pikkuputiikkeihin ja tunnelmalliseen toriin tekevät Porvoosta lyömättömän joulukohteen.

Porvoon joulu avataan marraskuun lopussa, ja tapahtumia sekä tunnelmaa riittää aina vuoden loppuun asti. Vanhan Porvoon virallista joulunavausta vietetään joulukuun ensimmäinen päivä.

Raatihuoneentorilla Vanhassa Porvoossa järjestettävät perinteiset Porvoon joulumarkkinat houkuttelevat joka vuosi yhtenä viikonloppuna Porvooseen tuhansittain väkeä. Tunnelmallinen tori on valaistu jouluvaloin, ja markkinoilta voi ostaa joululahjoja, paikallisia käsitöitä sekä jouluherkkuja.

Myös Porvoon Taidetehdas järjestää Fiskarsin vanhalla tehtaalla jo perinteeksi muodostuneet joulumarkkinat, joista on tullut vuosien saatossa yksi Porvoon suosituimpia joulutapahtumia.

Käsityöt ja kotimaisuus ovat olleet alusta saakka Taidetehtaan markkinoiden valikoiman ohjenuorana. Sisällä myyjiä on yli 100 kahdessa kerroksessa, ja myös tehtaan pihalta löytyy useita myyntikojuja. Koruja, laukkuja, pyyhkeitä, sukkia, käsin kudottuja mattoja, ovikransseja, keramiikkaa, herkkuja joulupöytään… Näiltä markkinoilta löytyy jokaiselle jotain.

Porvoo sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, ja Porvoo onkin monien Etelä-Suomessa asuvien ykköskohde joulunodotukseen.

Suomen ihanat joulukaupungit tarjoavat roppakaupalla joulutunnelmaa. Uudella ja laadukkaalla vuokra-autolla matkat joulun ajan tapahtumiin taittuu kätevästi ja nopeasti.

Page author

Artikkelin on kirjoittanut Hertz

41 Postaukset