Meidän perhe muumimaailmassa

Page author

kirjoittanut Mona Visuri - 04 September 2018

Muumit ovat tuttuja kaikille ja Muumimaailma kuuluu varmasti jokaisen perheen suosituimpiin vierailukohteisiin. Itse, suurena Muumien rakastajana, olen odottanut sitä aikaa, että on omia lapsia ja voidaan mennä yhdessä Muumimaailmaan Naantaliin. Meidän 1v Lionel pääsikin nyt ensimmäisen syntymäpäivänsä kunniaksi tutustumaan Muumien tarinaan ensimmäistä kertaa.

Muumimaailmassa heinäkuu on kiireisintä aikaa ja sen saimme huomata jo ennen pääportteja. Parkkipaikkojen saaminen saattaa olla kiven alla, joten suosittelen ajan säästämiseksi suuntaamaan suoraan Muumimaailman omalle parkkipaikalle. Parkkikselle on paikan päällä hyvät ohjeistukset. Parkkipaikalta kulkee tiheästi muumibussi, joka vie Naantalin vanhaankaupunkiin. Kävelymatkakaan ei tosin ole pitkä. Valitsimme todella kuuman päivän vuoksi bussin, jottemme ole ihan läkähtyneitä heti alkumatkasta.

Liput kannattaa tilata ennakkoon netistä, jolloin säästää hieman lippujen hinnassa. Liput pitää sisällään kaikki tapahtumat Muumimaailman sisällä teatteriesityksistä satupolkuun.

Muumimaailmassa on ravintola-alue, josta löytyy purtavaa koko perheelle. On silti hyvä idea ottaa reilusti eväitä erityisesti perheen pienimmille, ja paljon vettä! Käyntimme aikana lämpöasteet hipoivat kolmeakymmentä, joten vettä kului ja paljon.

Muumimaailmasta löytyy hoitopisteet myös pienemmille vauvoille, joten kaikki käytännön asiat on ajateltu valmiiksi koko perheen tarpeisiin. Rattailla pääsee kulkemaan myös lähes jokapaikkaan. Meillä oli matkarattaat mukana ja ne osoittautuivat todella näppäriksi! Meidän yksivuotias on todella touhukas ja juoksee jo itse paikasta toiseen. Matkarattaat helpottivatkin siis äidin ja isän hommia hieman, mutta kyllä me pojan annettiin välillä itsekin tutustua paikkoihin. ;)

Itse pidin siitä, että Muumimaailmassa ajatuksena on sadun herääminen henkiin. Ei mitään turhia vauhtilaitteita, vaan mennään satu edellä ja nautitaan sen tuomasta huumasta. Muumimaailmassa satu todella elää ja Muumien halaaminen saa karskimmankin hymyilemään.

Vinkkinä Muumimaailmaan erityisesti se, että varaa hyvin aikaa! Mitä rennommalla aikataululla lähtee matkaan sen parempi. Hieman vanhempien lasten kanssa ei ole lainkaan huono idea jakaa Muumimaailmakokemusta kahdelle päivälle. Naantalissa on hyviä yöpymispaikkoja, mikäli tulee kauempaa. Naantali itsessään on mitä ihanin kesäkaupunki ja siellä saa hyvin kulumaan vaikka koko viikonlopun.

Meidän kohdalle sattui kuuma tai oikeastaan jopa polttava päivä, joten kevyt vaatevarustus ja isot vesipullot olivat ehdottomat.

Varusteisiin kannattaakin panostaa, jotta päivästä voi nauttia. Sateenvarjot ja varavaatteet siis varmuuden vuoksi mukaan.

Muumimaailman portilta saa mukaan kartan, joka kannattaa napata taskuun. Toki Muumimaailman reitteihin on järkevää tutustua myös hieman jo ennakkoon, jotta itse retkipäivänä tietää hieman mitä haluaa ainakin nähdä ja seikkailla.

Meidän suosikkeja oli luontopolut. Satupolulla näki kaikkea jännää ja siellä oli helppo kulkea myös rattaat mukana.

Muumimaailman hahmot olivat ehdottomasti yksi päivän kohokohdista. Muumeja saa halailla ja silittää. Muumipeikko heilutti iloisena kaikille vastaantulijoille ja pikkumyy keksi metkuja. Noidan ja Alisan luona oli vähän jännittävämmät paikat ja Mörön luola vasta olikin hurja.

Mikäli haluaa nostaa Muumimaailmassa käynnin ihan erityiselle asteelle, kannattaa tutustua ennakkoon niin kirjoihin kuin lauluihinkin. On ihana nähdä lasten innostus tuttuja hahmoja kohtaan, jotka yhtäkkiä ovatkin ihan oikeassa elämässä ja vielä niin isoina!

Muumimaailma ei jää pelkästään kesäretkeilijöille vaan myös talvella päästään nauttimaan hetkeksi taikatalvesta. Saa nähdä päästänkö me ensi talvena pyörittelemään lumipalloja Muumien kanssa!

Tästä lähtee laskenta meidän Muumimaailman visiiteille. Mihin ikävuoteen saakka mahtaa meidän pieni taapero vielä tästä innostua? Toivottavasti mahdollisimman pitkään!

SATU ELÄÄ!

Kiitos Tove Jansson ja kiitos Muumimaailma, että saamme kokea vuosi toisensa jälkeen ihanat Muumit.

”Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet!

Muumipappa”