Suomen festarit ja muut kesätapahtumat

Page author

kirjoittanut Hertz - 04 toukokuu 2020

Ruisrock, Tangomarkkinat, olutfestarit, Flow, Tuska, erilaiset lasten festarit… Suomen kesä on tunnetusti lyhyt, vähäluminen ja täynnä tapahtumia. Tarjonta on niin laajaa, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin, ja kaikkiin mieluisiin tapahtumiin ei kesän aikana välttämättä edes ehdi.

Autonvuokraus kesällä antaa vapautta liikkumiseen. Kun käytössäsi on auto, ehdit nähdä ja kokea kesän aikana enemmän. Voit valita auton laajasta valikoimasta omaan tarpeeseen sopivaksi - isommalle festariporukalle kannattaa vuokrata tilava auto, jos taas liikut yksin tai kaksin, voit valita kompaktimman mallin.

Jos tarvitset autoa kesällä enemmän kuin viikonloppureissuihin, kannattaa tutustua Hertz Minileasingiin, jonka avulla saat auton käyttöösi helposti ja turvallisesti minimissään kuukauden ajaksi, mutta helposti vaikka koko kesän ajaksi.

Jos omat kesän suunnitelmat ovat vielä auki, tässä vinkkejä siihen, mitä tapahtumia kohti auton nokka kannattaa kääntää.

Ruisrock – Suomen vanhin rockfestari

Ruisrock on Turun Ruissalossa vuosittain järjestettävä, Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali. Ensimmäinen Ruisrock järjestettiin jo vuonna 1970.

Ruisrock myydään lähes poikkeuksetta jo ennakkoon loppuun, ja se kerää heinäkuisena viikonloppuna Turkuun yhteensä yli 100 000 ihmistä.

Pori Jazz – kansainvälistä tunnelmaa Porissa

Pori Jazz on vuosittain heinäkuussa, nimensä mukaisesti Porissa järjestettävä jazzfestivaali. Ensimmäinen Pori Jazz -festivaali pidettiin kesällä 1966 ja Pori Jazz on yksi koko Euroopan suurimmista jazzmusiikkifestivaaleista.

Jazzin lisäksi festivaaleilla nähdään usein myös bluesin, hiphopin, popin, reggaen, rockin, soulin ja swingin esittäjiä.

Konsertteja järjestetään Porin Kirjurinluodossa, jossa sijaitsevat pääpaikka Kirjurinluoto Arena sekä pääsymaksuton Jazzpuisto. Lisäksi pienimuotoisempia konsertteja järjestetään eri kohteissa Porin keskusta-alueella. Yli puolet Pori Jazzin ohjelmistosta on yleisölle maksutonta.Tuska – raskaan musiikin juhlaa

Tuska Open Air Metal Festival eli Tuska on Helsingin Suvilahdessa kesällä järjestettävä kolmipäiväinen raskaaseen musiikkiin keskittyvä festivaali.

Tuska järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998 kaksipäiväisenä sisätapahtumana Tavastia-klubilla, josta se on vuosi vuodelta kasvanut suuremmaksi. Nykyisin Tuska on koko Pohjoismaiden suurin metallifestivaali.

Tangomarkkinat – Seinäjoen klassikkotapahtuma hurmaa

Yksi Suomen perinteikkäimpiä kesätapahtumia on Seinäjoen Tangomarkkinat. Ensimmäisille Tangomarkkinoille vuonna 1985 tuli noin 18 000 kävijää. Nykyisin vuosittainen kävijämäärä on vakiintunut noin 100 000 kävijään.

Tangomarkkinoilla valitaan Suomeen uudet tangokuninkaalliset eli tangokuningas ja -kuningatar, joista monista on tullut pysyviä tähtiä Suomen musiikkitaivaalle. Tangomarkkinoihin kuuluu tangofinaalin lisäksi myös paljon muuta musiikki- ja tanssipainotteista oheisohjelmaa.

Flow Festival – urbaani viikonloppu Helsingissä

Flow Festival eli Flow on noussut ryminällä Suomen suosituimpien festivaalien joukkoon. Musiikki Flow Festivalilla on monipuolista kattaen useita eri genrejä aina indierockista ja maailmanmusiikista runsaaseen DJ-tarjontaan sekä klubimusiikkiin. Musiikin lisäksi kaupunkikulttuuri, taide ja ruokaelämykset ovat Flowssa isossa roolissa.

Flow järjestetään Helsingin Suvilahdessa elokuun puolivälin paikkeilla, ja siitä onkin tullut monille kaupunkilaisille eräänlainen epävirallinen, kesän päättävä juhla. Ensimmäinen Flow järjestettiin vuonna 2004, ja nykyään se kerää kävijöitä kolmen päivän aikana yli 80 000.

Qstock – Pohjois-Suomen ykkösfestari

Qstock on Pohjois-Suomen suurin kesätapahtuma noin 30 000 kävijällään. Qstock järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja nykyisin se järjestetään vuosittain heinäkuun lopussa Oulun Kuusisaaressa. Qstockissa esiintyy sekä kotimaisia että ulkomaisia artisteja monista musiikkigenreistä.

Qstockin erikoisuus on oma netti-TV, johon haastatellaan jo kevään mittaan tulevan kesän artisteja. Videot voi katsoa Qstockin omalta YouTube-kanavalta.

Tammerfest – kaupunkifestivaalien helmi

Tammerfest on Turun Down by the Laiturin lisäksi suomalaisten kaupunkifestivaalien aatelia. Tammerfest on itse asiassa alun perin saanut inspiraationsa turkulaisesta vastineestaan.

Tammerfestiä on järjestetty vuodesta 1995 alkaen, ja nykyisin sen monipuolinen ohjelmatarjonta levittäytyy ympäri kaupunkia, puistoihin ja klubeille. Tapahtuman päälavana toimii Ratinanniemen festivaalipuisto.

Suomen lyhyestä kesästä kannattaa ottaa ilo irti. Hertzin matkassa näet enemmän.