Tertin kartano - herkkusuiden paratiisi

Page author

kirjoittanut Jenni Häyrinen - 10 heinäkuu 2019

Koivujen reunustaman tien päässä avautuu Tertin kartanon vaaleanpunainen päärakennus puutarhoineen ja aittarakennuksineen. Entinen maanviljelystila kukoistaa nyt herkkusuiden paratiisina.

Palveluihin kuuluu maalaisromanttinen majoitus aittarakennuksissa, kartanorakennuksessa sijaitseva ravintola, kahvila, herkkupuoti, italialaisen muodin muotiaitta ja salamyhkäinen muuripuutarha.

Ravintolasalista ja tunnelmasta toiseen

Tertin ravintola valittiin hiljattain Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksessa sijalle 36. Venäläisiä vanhoja huonekaluja ja eri aikakausien sisustuksia sekoittava ravintola kattaa lähes koko kartanorakennuksen ja tuntuu jatkuvan loputtomasti. 


Tunnelma vaihtuu huoneesta toiseen. Monella vakiasiakkaalla on kuulemma lempihuone, josta pöytä aina varataan.Lähiruokaa kesänoutopöydästä

Kesäkautena ravintola tarjoilee lounaan lisäksi maankuulua illallista kartanon kesänoutopöydästä, josta löytyy jopa yli 50 makuelämystä.

Ravintola hyödyntää mahdollisimman pitkälle Tertin kartanon omia tilalla tuotettuja ruokatuotteita ja lähiseudun maatilojen tuotteita. Kartanon isoon kellariin säilötään kesän ja syksyn maut talteen ja niitä hyödynnetään pitkin vuotta.

Kahvila palvelee hotellin asiakkaita ja ohikulkijoita aamiaisella, upealla buffetlounaalla ja kahvilaherkuilla.

Herkkupuodin kautta

Herkkupuodista voi ostaa herkkuja kotiintuomisiksi. Älä poistu Tertistä ilman ruusukuohua, kukkaismysliä, kartanon omaa hunajaa ja pihamaalla toista sataa vuotta kasvaneen Tertin ruusun tuoksuista saippuaa. Puodista löydät myös kauniita sisustusesineitä.

Tertin kartano sijaitsee vain kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja 5 km Mikkelin keskustasta. Piipahda samalla reissulla Mikkelin kesätorilla ja Punkaharjun hotelli-ravintolassa.

http://www.tertinkartano.fi/