Suomalaisten suosikkikohteet ulkomailla

Page author

kirjoittanut Hertz - 02 maaliskuu 2020

Sanotaan, että matkailu avartaa. Matkustaminen onkin oiva tapa tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin kulttuureihin. Monet matkustavat lämmön perässä, toisia kiinnostaa eri maiden ruokakulttuurit ja joitakin nähtävyydet sekä ostokset. Oli lomakohde missä päin maailmaa tahansa, vuokra-auton avulla lomasta saa enemmän irti.

Auton vuokraus ulkomailla

Ulkomaan reissuja varten auto on fiksua varata jo Suomesta käsin. Etukäteen varatun auton saat käyttöösi halutessasi heti lentokentältä, tai voit noutaa auton myöhemmin haluamastasi noutopisteestä.

Kannattaa muistaa, että vuokra-autojen hinnat elävät samalla tavalla kuin lentojen ja hotellien hinnat: mitä lyhyempi aika, sitä vähemmän tarjontaa ja näin ollen korkeampi hinta. Jos mahdollista, varaa vuokra-autosi siis hyvissä ajoin. 

Autonvuokraukseen vaaditaan luottokortti, sillä kuten hotellivarauksissa, luottokorttia käytetään varausvaiheessa vakuutena. Luottokortti on vuokraamolle takuu siitä, että mahdolliset lisäkulut, kuten vuokrauksen pidentäminen ja puuttuva polttoaine, voidaan periä asiakkaalta jälkikäteen. Usein saat edullisemman hinnan, jos maksat auton vuokrauksen etukäteen verkossa.

Vuokrauksen ehdot, vakuutukset ja mahdolliset lisäturvat kannattaa selvittää huolellisesti etukäteen, sillä autonvuokraukseen liittyy eri maissa erilaisia ehtoja. Tietyissä maissa saattaa esimerkiksi olla rajoituksia tai lisämaksuja alle 25-vuotiaille kuljettajille.

Suositut matkakohteet Euroopassa ja USA:ssa

Esittelemme nyt Hertzin asiakkaiden suosikkikohteet ulkomailla. Kaliforniasta Milanoon ja Lontoosta Miamiin – näistä kohteista saat vuokra-autolla enemmän irti. 

Vuokra-auton avulla et ole riippuvainen julkisen liikenteen aikatauluista, ja voit vierailla juuri niissä kohteissa, missä itse haluat. Vuokra-auto mahdollistaa myös yllättävät reittivalinnat ja suunnittelemattomat pysähdykset. Mukana kulkevat myös kätevästi vaihtovaatteet, rantapyyhe, eväät tai vaikka golf-tarvikkeet.USA:n
aurinkoiset kohteet Miami ja Los Angeles

Miami on kaupunki Floridan osavaltiossa Yhdysvaltojen itärannikolla lähellä sen eteläkärkeä. Miamin metropolialueella asuu yli viisi miljoonaa ihmistä, ja Miami onkin yksi Yhdysvaltojen tärkeimmistä taloudellisista keskuksista.

Los Angeles vastaavasti sijaitsee Yhdysvaltojen länsirannikolla, ja se on väkiluvulla mitattuna koko Yhdysvaltojen toiseksi suurin kaupunki.

Sekä Miami että Los Angeles tunnetaan eri kulttuurien sulatusuuneina, joissa molemmissa etenkin latinokulttuurilla on vahva jalansija: Miamin asukkaista noin kolmannes on kuubalaistaustaisia ja yli puolet latinotaustaisia. Los Angeles puolestaan on alun perin meksikolaisten perustama kaupunki.

Sekä Miami että LA ovat suosittuja rantalomakohteita, vallitseehan niissä molemmissa erittäin aurinkoinen sää käytännöllisesti katsoen ympäri vuoden. Kumpikin kaupunki tarjoaa kävijöilleen myös loistavaa ruokaa, kulttuuria museoiden ja nähtävyyksien muodossa sekä amerikkalaiseen tyyliin sopien runsaasti ostosmahdollisuuksia.

Auton vuokraus Los Angeleseissa ja Miamissa kannattaa, sillä molemmat kaupungit ovat kooltaan valtavia ja välimatkat ovat pitkiä. Vaikka kaupungeista löytyy myös julkista liikennettä, ei sen asema ole yhtä vahva mitä esimerkiksi tiiviisti rakennetussa New Yorkissa. Lentokentän lisäksi Hertzin toimipisteitä löytyy kummastakin kaupungista useita, eli auton voi napata alleen itselleen sopivimmasta paikasta.

Miamista kannattaa suunnata autolla myös muualle Floridaan. Yhdysvaltojen eteläisempään kärkeen Key Westiin on Miamista noin 3,5 tunnin ajomatka. Reitti Key Westille on upeiden merimaisemien siivittämää, kulkeehan reitti pitkältä osin rannikolla ja loppumatkasta täysin siltojen päällä. Yhteensä matkalla tulee ylitettyä 42 siltaa.

Myös Kalifornian osavaltio tarjoaa Losin lisäksi paljon nähtävää: vuokra-auton avulla voit myös lähteä periamerikkalaiselle road tripille: Route 66 suuntaa Los Angelesista itään ja Highway One (Pacific Coast Highway) vie sinut pohjoiseen San Franciscon upeaa rannikkoa pitkin.

Euroopan helmet Amsterdam, Zürich, Wien, München ja Lontoo

Pohjois- ja Keski-Euroopan kohteet ovat monen suomalaisen suosikkikohteita niiden läheisen sijainnin ansiosta. Kohteeseen pääsee nopeasti lentäen, ja perillä on helppo ottaa alle vuokra-auto jo heti lentokentältä.

Jos aikaa riittää, vuokra-auton avulla voi vierailla useassa Euroopan suosikkikohteessa samalla reissulla. Välimatkat ovat verrattain lyhyitä ja eri maiden rajojen ylitys on Euroopassa tehty helpoksi.

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki, joka tunnetaan modernista, rennosta ja varsin vapaamielisestä elämänmenosta. Amsterdam on myös suoranainen museonystävän taivas. Pieneen kaupunkiin on mahdutettu yli 40 museota, mikä onkin kaupungin kokoon suhteutettuna eniten koko maailmassa. 

Kaunis ja sympaattinen Zürich sijaitsee Sveitsissä Zürich-järven pohjoispäässä, Limmat-joen rannalla kahden vuorenhuipun kainalossa. Asukkaita Zürichista löytyy noin 400 000, ja se on Sveitsin suurin kaupunki.

Sijaintinsa ansiosta Zürich tarjoaa oivat mahdollisuudet Keski-Eurooppalaisesta kaupunkielämästä nauttimiseen, mutta samalla luonto on tässä kuvankauniissa ja siistissä kaupungissa aina lähellä. Zürich ja muu Sveitsi tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin aktiivilomiin: kesäisin kauniissa maisemissa voi patikoida ja pyöräillä, talvella hiihto ja alppilajit ovat suosittuja.

Sveitsin rajanaapuri Itävallan pääkaupunki Wien on tunnettu postikorttimaisen kauniista maisemistaan. Patsaat, palatsit, katedraalit, kahviot, museot ja hyvin hoidetut puistot tuovat kaikki mausteensa tähän kauniiseen kaupunkiin, jolla on ollut merkittävä rooli Euroopan ja koko maailman historiassa. Wien on Itävallan kulttuurin, talouden ja politiikan keskus, ja samalla myös asukasmäärällä mitattuna suurin kaupunki. Wienissä asuu noin 1,8 miljoonaa asukasta, sen metropolialueen toimiessa kotina melkein 2,5 miljoonalle ihmiselle.

München on yksi tunnetuimpia saksalaisia kaupunkeja, ja eteläisen Saksan suurin kaupunki hieman alle 1,5 miljoonalla asukkaallaan. Isar-joen rannalla sijaitseva München on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, jalkapallosta ja tietenkin Oktoberfest-olutfestivaalista. 

Manner-Euroopasta irrallaan sijaitsevan Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunki Lontoo on monien mielestä koko maailman paras kaupunkilomakohde, eikä syyttä. Olipa loman toivelistalla shoppailu, penkkiurheilu, kulttuurista nauttiminen, maailmankuulut nähtävyydet tai luonnossa viihtyminen, Lontoo tarjoaa joka kerta uutta nähtävää ja koettavaa.


Etelä-Euroopan suositut lomakohteet: Barcelona, Nizza, Milano ja Lissabon

Etelä-Euroopasta löytyy monia suomalaisten suosimia lomakohteita, joissa yhdistyy upealla tavalla kaunis ja aurinkoinen sää, eurooppalainen historia ja arkkitehtuuri sekä maistuva ruokakulttuuri.

Matka Manner-Euroopan läntisimmästä pääkaupungista Lissabonista Italian muotimekkaan Milanoon on vain n. 2200 kilometriä eli lähes sama matka kuin Suomi etelä-pohjoisuunnassa edestakaisin. Matkalta löytyvät pysähdykset Espanjan persoonallisessa Barcelonassa ja Ranskan hienostuneessa Nizzassa.

Lissabon on Portugalin pääkaupunki, ja samalla myös maan suurin kaupunki noin 500 000 asukkaallaan. Vaikka Portugalista puuttuu naapurimaa Espanjan tarjoamat maailmankuulut nähtävyydet ja klassikkoruuat, tarjoaa Lissabon ja muu Portugali monipuolisesti nähtävää ja koettavaa niin kulttuurin, hyvän ruuan kuin auringonkin ystäville.

Espanjan koillisnurkassa sijaitseva Barcelona oli matkailijoille melko tuntematon teollisuuskaupunki aina 1990-luvun alkuun saakka, kunnes vuoden 1992 kesäolympialaiset muuttivat kaiken. Olympialaisia varten Barcelonan merenranta muutettiin valtavaksi huvialueeksi, ja tämä Katalonian upea pääkaupunki sai ansaitsemaansa maailmanlaajuista julkisuutta. Nykyisin Barcelonan värikäs ja taiteellinen tunnelma sekä korkealta taivaalta lämmittävä aurinko ovat nostaneet sen yhdeksi koko Euroopan suosituimmista matkakohteista.

Ranskan eteläosassa, Välimeren rannikolla Côte d’Azurin alueella Provencessa sijaitseva Nizza on suosittu lomakohde niin ranskalaisten kuin muualta saapuvien turistienkin keskuudessa: yhdistyyhän Nizzassa uniikilla tavalla hienostunut arkkitehtuuri, monipuolinen kulttuuri ja hienostuneisuus, jota harvoin rantakohteesta löytää.

Italia on pullollaan kauniita kaupunkeja, joissa saa nauttia auringosta, viinistä, historiasta ja hyvästä ruuasta. Kaikista Italian kaupungeista Milano on kaupan, teollisuuden sekä muodin keskus, ja todellinen kulttuurinnälkäisen matkailijan unelmakohde.  

Automatka halki Etelä-Euroopan on pullollaan henkeäsalpaavan kauniita maisemia, idyllisiä pikkukyliä ja viinitiloja. Etelä-Euroopan liikennettä pidetään Suomeen verrattuna usein varsin vauhdikkaana, mutta todellisuudessa etenkin maanteillä ajaminen on varsin samankaltaista Suomen kanssa. Moottoriteillä nopeudet on yleensä rajoitettu 100 tai 120 kilometriin tunnissa, ja isot tiet ovat pääosin hyväkuntoisia.

Pienemmillä teillä ja esim. vuoristossa teiden kunto voi olla huono ja tiet voivat olla Suomeen verrattuna kapeita. Useat moottoritiet ovat Etelä-Euroopan maissa maksullisia. Suurimmassa osassa tietulleja maksut voi suorittaa luottokortilla, mutta myös käteistä kannattaa varata mukaan.

Kaupunkien keskustoissa kannattaa varautua liikennesääntöjen luovaan sovellukseen, ruuhkiin ja ahtaisiin parkkipaikkoihin.

Auton vuokraus Espanjassa, Italiassa, Portugalissa tai Ranskassa onnistuu helposti useasta eri Hertzin toimipisteestä. Jos palautat auton eri toimipisteeseen kuin mistä noudat sen, muista sopia siitä erikseen vuokraamon kanssa.